mldzynpdv yani mutlaka her bebek farklıdır benim oğlum 5 aylık olucak 4 gün sonra gündüzleri o kadar kısa uyuyor ki bazen 5 dk da gözünü açıyor cin gibi bakmaya başlıyor bazen 15 dk uyuyor ama tek başına 1 saat uyuduğunu hiç görmedim ben yanında yatarsam uyur sadece.. ama uyku saatlerini takip ettim genelde 1,5-2 saatte bir uyumak istiyor onu da huysuzluğundan ağlamasından anlıyorum. Ama ben uyutmazsam bu krize dönüyordu eskiden anlamıyordum çünkü.. 17.30 a kadar hep kısa kısa uykuları oluyor dediğim gibi ama 17.30 dan sonra uyutmuyorum 19 gibi mızlanmaya başlıyor o zaman duş masaj emme şeklinde ilerliyorum ve 20.30 olduğunda hepsi bitmiş uykuya dalmış oluyor gece 1-2 ye kadar genelde uyanmıyor.. uyanınca da emip tekrar uykusuna devam ediyor.. eğer denemediyseniz 17.30 dan sonra hiç 5 dk bile uyutmayın ve 19.30-20.00 arasında uykuya geçin bir kaç gün bunu denemeye çalışın ben faydası olacağını düşünüyorum.. eskiden gece 12ye kadar bebeğim uyanık kalırdı ağlardı aralarda uyur uyanırdı bende hep geç uyuyor bu çocuk çok mız mız derdim ama mesele erken uyutmakmış tabi dediğim gibi her çocuk bir olmayabilir ve diş vs durumları da etkileyebilir