ana0105 Merhabalar, bebeğinde kafa düzleşmesi problemi olan var mı, kafanın bir tarafında yamukluk gibi yatış pozisyonundan kaynaklı olarak? Neler yaptınız, fizik tedavi oldunuz mu hangi yolları izlediniz düzeldi mi ?
nesizade05 ana0105 benim kızım da 44 günlük sağ tarafa yatmaktan bi tarafı yamulmuş dedi doktor sürekli uyanıkkende uyurken de diğer tarafa yatırmamı söyledi gerekirse destek koy dönmesin dedi bebeğiniz ne kadarlık bilmiyorum ama sürekli farklı yönlere yatırırsanız düzelir . Düzelmese ilk oğlumun kafası düzelmezdi yamuk ve sivriydi
ana0105 nesizade05 benim bebeğim de 3 aylık sürekli sağa doğru yattı ben çevirdim sola o hep tekrar sağa çevirdi öyle yattı destek de koyuyorduk gene de çevirdi boyun ultrasonları bişeyler normal çıktı herşey alışkanlıktan oldu fizik tedavi aldık bir kaç seans şimdi alıştı sola da yatıyoruz ama doktorumuz bugün tavsiye ettiği bi fizik doktoruna daha görünmemizi istedi sola yatmamız düzeldi kafamız sağ tarafa yattığı için yamukluk o tarafta haliyle düzelir 1.5 yaşına kadar bıngıl dak açıl diyor doktorumuz ama içime kurt düştü herşeyimiz normal gelişimiz normal motor becerileri çok iyi ama şu kafa işi çok moralimizi bozuyor
Habishh Of ne dert etmiştim kask mı araştırmadım neler neler. Sonra bir çocuk doktoru muayene sırasında azıcı kafa tek taraf düzleşmiş ama kask felan yapıyorlar dünya para zaten saçları kapatacak dedi. Büyüdü ve saçları kapattı🥸 yani eğer çok ciddi bir düzlük yoksa salın gari😅
ana0105 Habishh ay ben de bunu düşündüm kızım biraz büyüyüp saçları uzayınca zaten belli olmayacak dedim kendi kendime 😅 Allah sağlık sıhhat versin tüm minişlerimize
alicenine6 ana0105 benimde ya kafaya taktım çocuğun kafasını bir tarafı düz bir tarafı şişik gibi içime kurt düştü ileride problem olur mu diye
ana0105 alicenine6 biz korkudan bir kaç tane hastane doktor gezdik bu sağa yatma alışkanlığı yüzünden (sağ taraf düzleşti çünkü). En son özel bir hastanede sola yatma alışkanlığı kazansın diye fizik tedavi başlandı ama bıraktık çünkü bir bebekten ziyade yetişkin birine yapılan boyun kastırma hareketleriydi ve çok ağlıyordu bebeğim. Sonra yalnızca bebeklerle ilgilenen özel bir fizik tedavi kliniğine gittik orada da ultrason sonucuna baktı güzelce muayene etti sağ sol motor becerilerine bakarak ve tortikollis değil fizik tedavilik bir durum yok ki evde bazı egzersizlerle bu durum düzelir dediler gerçekten de bebeğim artık soluna dönüp yatıyor umarım kafa şekli de dengelenir böylece. Gene de insan böyle kalır mı diye endişe duyuyor işte siz de bir görünün yine de isterseniz bir nebze olsun rahatlıyor insan