umaymomece 060606 kemik suyundan veya tavuk sulu patates havuclu corba sabahları lor peyniri havuc karısımı-avokado muz bebe bisküvisi-pekmez bunları genelde anne sütüyle yumuşatıyorum bugün balkabağı tattırıcam ilkdefa bu tarz şeyler benmkide 6.5 aylık ne yapacağımı çok düşünür oldum😀
adakussss 060606 kahvaltı yumurta gün aşırı Öğlen çorba yoğurt Akşam çorba yoğurt Ve her öğününde mutlaka bir meyve püresi veriyorum
piril000 060606 benimki de 6,5 aylık sabah labne ve yumurta sarısı, ara öğün bir meyvenin püresi, öğlen ve akşam aynı buharda haşlanmış sebze ve yoğurt( brokoli, karnabahar, kereviz, havuç, patates, kabak,tatlı patates, taze fasulye) bunlar denediklerim.
060606 umaymomece 3 gün kuralına uyuyor musunuz peki. Brokoliden falan çok midesi bulandı ertesi gün vermedim tekrar 🤦🏻♀️
kader539_ umaymomece peki ek gıda alınca meme ya da biberon reddi oldu mu acaba benim benimkide 6 aylık oldu ama korkuyorum mamayı bırakır diye
umaymomece 060606 evet uyguladım özellikle yumurta yogurt tarzı alerjen olurmu diye şimdi uygulamak istemiyorum daha tatmadıgı sebzeler var aslında ama öle tek tek neblm çevremde herkes anam babam usulü takılıyor valla😀 birde 6.ayda benim kız memeyi bıraktı gün içerisinde daha doyurucu şeylere odaklanmam lazım artık 7.aya az kaldı
umaymomece 060606 sevmeyebilir tabi yogurtla karıstırıp verin birde ben meyveleride bazen yogurtla veriyorum 10 gün sonra bidaha denersiniz sevmediği sebzeleri
3247 umaymomece valla ben de ilk başlarda özenerek herşeyini hazırlıyordum pekmez aldım bebek irmiği aldım bebe bisküvisi aldım ama gel gelelim kızım yemedı anam babam usulü yemeğe daha çok yiyor ben ne yıyorsam onu verıyorum ☺️ 11 aylık oldu bugün
PdEsila umaymomece memeyi bıraktı derken. sağıpta mı veriyorsunuz artık yoksa sütü anlayıp içmiyor mu Bende korkuyorum ek gıdaya geçince bırakır diye, ben öyle yapmışım bebekken:)
060606 3247 bana da en doğrusu bu gibi geliyor. Zaten alerji olduğu zaman aynı gün içinde tepki veriyor vücudu. Bu tadım ayağına çocuğu yemekten soğutacağım🤦🏻♀️ normalde yediği şeyleri bile artık yemek istemiyor kaşık gelince ağzına yine sevmediği bişey veriyorum sanıyor
umaymomece 3247 evet bende çevremden cok duyuyorum bunu özenerek hazırlıyorum yemiyor bizim yediğimizi yiyor diye bende artık bıraktım yani tattırıyorum olursa alerjen bişiy ara vericez artık
060606 umaymomece kızarıklıklar oldu önce gündüz sonra akşam kulakları falan da kızarmaya başladı şişti. Bacak araları falan hep kıpkırmızı oldu hemen çocuk acile gittik zaten. Alerji iğnesi yapıldı 1 saate baya toparladı ertesi gün geçti. Ama kızaran bazı yerler 3-4 günde anca geçti
umaymomece PdEsila sağıpta veriyorum ama keyifle içmiyor bazen yarısını bırakıyor ziyan olmasın diye kaşıkla içiriyorum korkuyorum sütüm azalıcak diye🥹
umaymomece kader539_ meme içmiyor artık sadece geceleri uykuluyken emiyor mama içiyor ama kaşıkla beslediğimle daha istekli ve heycanlı çok ilginçtir ki🫢😀
gupse34 kader539_ başlarda bir afallama yaşıyorlar gibi ama sonrasında düzeldi bizim şuan 11 aylık meme+mama+ek gıda olarak ilerliyoruz
aygam Hergun illa yumurta kuruyemiş yedirmeye çalısuyorum öğlen çorba ara öğün meyve akşam protein ağırlıklı besliyorum
durin 8.5 aylık oldu hala her şeyi 3gün kuralına göre ilerliyorum başta bikaç şeye alerji oldu sonradan tekrar denediğimiz de düzeldi çok şükür sabahları yumurta sarısı labne bebe bisküvisi ceviz irmiğe katıp veriyorum öğle öğünü genelde yeni denediğim ne ise onu veriyorum arada pirinç unu meyve karışımı akşam da sebze çorbası bazen tarhana çorbası ve her öğünün yanında yoğurt
rana0234 durin hangi tarhanayi tercih ediyorsunuz bebek için,e bebekten aldım ama bebeğim hiç sevmedi,ben de tatdim çok kötüydü 🤦🏻♀️