Drkbrfo Öncelikle 1 yaşından sonra konuşan tuvaletlerden alıp banyoya yerleştirdim gözü alışsın diye sonra ben her tuvalete gittiğimde ona anlattım sende büyüyorsun ve büyüyünce tuvalete yapacaksın beze değil diye tuvalet eğitimi kitabı aldım çok ilgi duydu her defasında anlattım konuştum 1 kez denedik başarısız olduk sonra 32 Aylıktı kendisine küçük gelen bezlerden vardı elimde onlardan taktım ve zaten yaz günü olduğu için külot bez belini tahriş etmişti (tabi tahriş edeceğini düşünmemistim) sonra kendisi çıkar anne bana olmuyor dedi bende artık büyümüşsün sana göre bez bulamıyoruz dedim hep bu bezler bebeklere göre dedim ve bu şekilde başladı süreç son bezini kendisi attı çöpe. Evet çok zor bir süreç çok stresli ama önce siz hazır olmalısınız sabır isteyen bir süreç umarım en kısa sürede çözersiniz ama ağlıyorsa zorlamayın bir müddet sonra tekrar denersiniz. Eşimin tarafından bir gelin cocugunu bir anda oturtmuş tuvalete o esnadada kakası varmış ve yapmış cocuk tabi kakanın tuvalete düştüğünü görünce çok korkmuş ve kekeme olmuş çünkü çocuklar dışkıyı vücutlarının bir parçası sanarmış dikkatli olmanızı tavsiye ederim