berna52 Gozdeklnc20 smear testi gibi alınıyor. Bn yaptırmadım fakat bilgim var. Rutin için de yapılıyor belli bir yaştan sonra. Yada herhangi bir bulgu varsa onun için de yapılıyor. Sizin şikayetiniz neydi
muge_anlii Gozdeklnc20 hpv 16 cin3 olduğum için ameliyat oldum anestezi olduğum için bişey hissetmedim ama 1 ay kanamam oldu.Lütfen herkes senede 1 kez de olsa smear testi yaptırsın
Gozdeklnc20 berna52 doğum doktorum doğumdan 3 ay sonra yaptır demişti. 1,5 sene oldu ben hala yaptırmadım 🥴 önümüzdeki hafta içi yaptırıcam da. Merak ettim nasıl yapılıyor ne için yapılıyor
berna52 Gozdeklnc20 saniyelik bi işlem smear gibi aynı. Genel kontrol için hepimizin yaptırması gerekiyor aslında. Ben de doğumdan 3 ay sonra smear vermiştim temiz çıktı. Yaşım 30 olduğu için dr um her sene vermelisin dedi. Seneye Eylül ayında tekrar vericem 😊
Lumisare yaptırdım spekulumu vajinaya yerleştirip fırça gibi bir şey ile plastik doku alıyorlar acımıyor ama anlık bir garip his geliyor
LezizeNine muge_anlii neyden ameliyat oldunuz tam olarak acaba ben anlamadım benim de hpv siğilim var 2-3 tane
muge_anlii LezizeNine bende siğil hiç yoktu rahiö ağzımda kanser lezyonları vardı o bölgeyi tıraşladılar sizin cin kaç çıktı?
LezizeNine muge_anlii ya ben daha smear falan yaptırmadım önümüzdeki ay gidicem. Çok geçmiş olsun size 💜
Masumanneincimm Lumisare merhabalar ben de yeni pozitif olduğumu öğrendim. Siz negatife dönmek için neler yaptınız? Cok korkutucu geliyor bana. İki gün oldu hala kendime gelemedim. Lütfen benimle paylaşır mısınız sürecinizi
Lumisare Masumanneincimm ilk doktor vajina etrafını tıraşladı o hücreli bölgeyi çoğu kişide ilk traşlamada geçiyor bende öyle değildi 3-4 defa tıraşlama oldum sonra geçmeyince 6 aylık ilaç tedavi sürecim oldu ilaçlardan sonra test yapıldığında temiz çıktı sonuçlarım
Lumisare Masumanneincimm tabi doktorum çok iyiydi başka bir hastaneye gittiğimde bir şeyin yok soğuk almışsın diyip göndermişti