Busemehmetbora Hanımlar ıyı aksamlar , 3 yasında bır oglum var reflude suphelenıyorum , kusma vs yok ama yemeklerden sonra gegırme oluyor gelısımıde ıyı ama yınede aklıma takıldı bu durumu yasayan ya da çocugunda reflü olan var mı?
Senaa92 @Busemehmetbora meehaba benim kızımda 2.5 yaşında midesinden ağzına asit sesi gibi ses geliyor ve yemeklerden su içtikten sonra geğiriyor sizin çocuğunuz nasıl oldu
Delos Senaa92 merhaba benim oğlumda da öyle mide suyu geliyor kaynıyor resmen o sesi duyuyorum. Siz neler yapıyorsunuz ? Bir de mide suyu ağzına gelince nasıl tepki veriyor
Busemehmetbora Senaa92 yanı su an oyle bor sey yok bır donem çörek otu yagu ve udı hındı yagı verıyordum sanırım ıkısı agır gelmıstı
Senaa92 @Delos ya ağzına asit sesi gibi ses geliyor yatarken falan duyuyorum yada birşey yerken bazen öksürüyor sanırım o gelen su öksürtüyor 7 nisana randevu aldım götüreceğim sizin bebeğiniz kaç yaşında biz 2.5 yaşındayız
Delos Senaa92 mide suyu yoğun gelirse yoruyor onu uyumak istiyor peşine bazen. 2.5 yaşında. Sindirim problemli gaz da çok oluyor bizde. Kakası nasıl oğlumda bazen bütün çıkıyor yiyecekler
Delos Senaa92 mide suyu yoğun gelirse yoruyor onu uyumak istiyor peşine bazen. 2.5 yaşında. Sindirim problemli gaz da çok oluyor bizde. Kakası nasıl oğlumda bazen bütün çıkıyor yiyecekler
Senaa92 @Delos kızımjn sindirimide iyi değil geğiriyor kakası da bazen kabız bazen cıvık oluyor zeytin yediğinde sindiremiyor bütün çıkıyor aynı yaştalar bizimkiyle peki mide suyunun sesini nasıl duyuyorsunuz gece uyurken fala namı yoksa yemek yerkende hissediyormusunhz bizim sürekli oluyor
Delos Senaa92 zeytin bizde de sıkıntı bütün duruyor. Başka şeylerde öyle sindiremediği çok şey var. Midem bulandı diyor elini göğsüne götürüyor sesi duyuyorm boğazından ztn. Bizde atak gibi oluyor önceden 1 hafta sürüyordu günde 10 kez falan şimdi 1 gün geliyor geçiyor ama etkileri her zmaan var geğirme gaz karın ağrısı. Kabızlık yok hiç kaka yumuşak kıvamlı ama sık kaka yapar
Delos Senaa92 yemek yerken olmuyor sonrasında oluyor gecede kendisi kalkıyor mide suyu geldiği zaman anlıyorsun ztn
Senaa92 @Delos anladım teşekkür ederim verdiğiniz cevaplar için geçmiş olsun çocuklara şifa olsun peki gayrı his size endoskopi önermedi mi biz nasip olursa pazartesi günü kolonoskopi endoskopi olacağız inşallah
Delos Senaa92 çocuk doktorumuz önermemişti gastro doktoru takip edelim demişti ama bu gidişle olacak sanırım. Sizden haber bekliyorum ne çıkacak inşallah güzel sonuçlar alırsınız geçmiş olsun
Senaa92 @Delos merhaba biz bugün endoskopi olduk güzel geçti kızımda gastrit çıktı ya doktor patolojiye parça gönderdi sonuç bekliyoruz reflü yada ülser yok temiz
Delos Senaa92 çok geçmiş olsun.rabbim beterinden korusun sonucu da güzel gelir allahın izniyle. Nasıl geçti endoskopi nasıl yaptılar sonrası nasıldı biraz bilgi verir misiniz? Bir de tedavi ne verdi aşağı yukarı aynı belirtilerimiz var ona göre bende yaptıracam
Senaa92 @Delos öncelikle tahlil verdik anestezi verileceği için anestezi doktoruyla görüştük o tahlillerine baktı muayenesini yaptı anestezi için uygundur kâğıdı verdi sonra çocuk endoskopi odası vardı oraya geçtik orada sıramız gelince kızımı içeri aldılar damar yolu açtılar anestezi damar yolundan verildi 15 dk sürdü endoskopisi sonra kızım çıktı uyandırmışlardı ağlıyordu çıkarken biraz serum verdiler 1 saat bekledik kendine geldi kusması olmadı gayet iyi diye taburcu ettiler sonra doktorumuzla görüştük patoloji için mideden biyopsi aldık sonuçlara göre konuşuruz dedi şimdi bir ilaç vermedi gastirt var ülser yok dedi şuan biyopsi raporuna göre ilaç verilecek baharatlı acılı yağlı salçalı yemekler yemesin dedi
Delos Senaa92 anladım çok geçmiş olsun şifasını bulsun tez zamanda allahın izniyle. Hangi şehirdesiniz?
Senaa92 @Delos amin inşallah birşey soracağım gastro size hangi mide ilaçlarını yazdı neler kullandınız fayda gördüğünüz oldu mu benim kızıma ilk önce rennie denedik fayda etmedi sonra lamsor verdi o da çok iyi gelmedi doktor şimdi bize antepsi diye bir mide şurubu yazmış onu deneyeceğiz
Delos Senaa92 lansor bize de iyi gelmedi. Gaviscon vermişti oda fayda etmiyordu. Sonradan renie verdi o biraz daha iyiydi ama çare olmadı. Koruyucu olarakta omesek vermişti sonradan ama ondan da fayda görmedik. Beslenme bozulunca hiç bişey fayda etmiyordu. Akşam uyumadan önce taze havuc suyu verdim 1 çay bardağı 1 hafta kadar o iyi geliyordu tavsiye ederim.