peraada Erken değil mi daha? Bu ne acele? Benim oğlan 2,5 yaşında. Geçenlerde doktorumuza danistim. Hazır olduğuna dair belirtileri var mı dedi. Ben de hiç bir belirti yok dedim. Doğru merdivenleri desteksiz inip çıkabiliyor ama bu çocuğun hazır olduğu anlamına gelmez. Mesela geceleri hala aşırı altını ıslatıyor. Bezi deli gibi ıslak. Benim bildiğim gece boyu tuvaletini tutuyormuş hazır olan çocuklar. O bez sabaha kupkuru oluyormus. Onun dışında ne kadar lazimlik, klozete oturma, gösterme muhabbetlerine girsem de kaçıyor benim oğlum. İstemiyor kesinlikle. Ben de onu zorlamiyorum. Çünkü doktorumuzda bizimle aynı fikirde. Hazır olmadığı halde onu zorlarsam, korkutursam bir şekil alissa bile en ufak etkilendiği bir şey olunca tekrar başa dönersin dedi doktorumuz mesela. Bir kez hazır olunca başla tam başla tek sefere bitir demişti. Bence en mantıklısı. Size de tavsiye ederim. Kızınız mi var oğlunuz mu var bilemiyorum. Belki sizin çocuğunuzda hazır olduğuna dair belirtiler vardır ama bence 18 ay daha küçük olduğu bir süreç. Aceleniz ne ki. Benim çevrem, etrafim hep 3-3,5 yaşında başladı. Önemli olan çocuğunuzun ama aynı zamanda sizin hazır hissettiginiz o doğru zaman. Gerisi hikaye. Bana da çok soylerler artık başla kaç yaşına geldi bu çocuk diye. Şahsen ben sallamiyorum. Evladımin korkmamasi benim için önemli olan tek şey. Sevgiler🌺