Drsmkm Kızlar 4 ay 10 günlük bebeğim var tattırmaya başladım ek gıda asla yemiyor yüzünğ ekşitip çıkarıyo yoğurt elma falan napıcam ben
ikos58 Drsmkm bende bu ay basladm 4. Ayda ılk zamanlar hemen ıstemedı suan hergun yogurt, elma ve armut puresı yedırebılıyorum. Mesela dun havuc patates denedım ıstemedı zorladm sonra kustu Nasıl hazırlıyorsunuz neler vermeyı denedınuz
ygmr Drsmkm cok kucuk cnm bnm.kizim 6 ay 15 g yeni vermeye basladim benimkide yemio yogurt sevio meyve falan iste daha sevze yediremedim alisir zamanal
Aydiles Ek gıda zamanında bebekleri asla zorlamamalı, uzmanlarda zorlama durumda bebeğin her öğünde huzursuz olması ağlama krizlerine girmesi mama sandalyesinden kaçmaya çalışması gibi durumlar olacağını söylüyor. Ek gıda için Bu çocuk aç kitabını aldım sadece tarifler için değil annenin ek gıda psikolojisinide anlatıyor. Zorlayan bir yüz ifadesi yada umutsuz yüz ifadesi bebeğin sanki yemeğin ek gıdanın iyi birşey olmadığını algılamasına yol açıyor. Öncelikle sakin olucaz😍 bende 4,5 aylıkken başladım aynı tarif ettiğiniz gibi ilk zamanlar diliyle çıkardı sonra tükürükler saçmaya başladı, 3 gün kuralıyla veriyorum baktım istemiyor hala başka birşey deniyorum, mesela ilk yoğurt verdiğimde öğrüyordu sonraları alıştı şimdi hemen açıyor ağzını, inşallah iştahlı bebeklerimiz olur güle güle büyütün🙏🏼🙏🏼