Babymomnew_ 2,5 yaş bugün ilk tuvalet eğitim günümüz.3-4 defa kaçırma oldu.Sanırım ilk gün kavrayamadı işi diye düşünüyorum. Sizce normal mi ve ayrıca gece nasıl yapmam gerekiyor wc kaldıracaktım ama uyanmıyor ne yapacağım . Öyle bırakayım mı.
Ay-Bek Babymomnew_ Ben oğluma 3 yaşındayken nisan ayında eğitim vermeye çalışmıştım. Durmadan altına yaptığı için çok zorlandım. 10 kere altına yaptı durmadan. Evin içi sıcaktı ama dışarısı soğuk. İç çamaşırlarını durmadan yıkayıp duruyordum kurumak bilmiyordu. Bezini geri bağlamak zorunda kalmıştım. 39 aylıkken tekrar denedik. Hava da sıcaktı temmuz ağustos gibi. Durmadan altına yaptı 3 gün. Halılarımı falan da kaldırmıştım. O yaptıkça ben sildim yerleri. Koltuğa çıkmasını yasaklamıştım mecburen. Oturmak ya da yatmak istedikçe alt açma bezini serdim yatacağı yere. Geceleri de altını bezlemedim hiç. Tuvalete de kaldırmadım geceleri. Üç günde öğrendi. Kakasını da üç dört kere altına yaptı. Biraz zorladı kakasından korktuğu için ama onu da kavradı bir haftada. Geceleri tuvalete kaldırmamakla kötü yapmışım. 15 gün sonra falan altına yaptı gece. Gece kaldırmadığım zamanlar halan altını ıslattığı oluyor. Sonra her şeyi yıka et çok zorlanıyorum. Sabaha kadar 2 kere kaldırıyorum o yüzden. İlk zamanlar ben de kaldırmak istediğimde ağladı kalkmadı. Bi plastik bardak edindim onu çiş Kabı yaptım. Gece kaldırıp ona işettim :) belli bir süre sonra da kucağıma alıp tuvalete oturtmaya başladım uykuluyken. O şekilde yapardı çişini. Şimdi de aynı şekil devam ediyorum kucağıma alıp klozete otutturup yaptırıyorum. Biz öğrendik siz de kolaylıkla öğrenirsiniz İnşallah 🙏🙏 1 yaşında kızım var bir de şimdiden onun tuvalet eğitimini düşünüyorum ben de. Çok zor bir süreç
Cansu-95 Babymomnew_ bizimde beyfendi 32 aylık bugün ikinci günümüzdü kaka ve çiş kaçırmalarımız oldu tabiki ama ben gece alıştırma külodu giydiriyorum doğrumu yapıyorum bilmiyorum ama önce gündüzü çözmesi gerek diye düşünüyorum
senaayaz Babymomnew_ kendi uyanır aslında çişi geldiğinde kaçırmalar normal kızmadan konuşarak anlatın kaygılanırsa çok daha kaçırır
EcrinMelek1- @Babymomnew_ eğitime nasıl karar verdiniz sabah gece bezleyip sabah uyanınca bez takmadınız mı bende yarın sabah başlamayı düşünüyorum 27 aylık kızıma
Babymomnew_ EcrinMelek1- öncesinde wc adaptörü aldım merdivenli. İstediği zaman gidebileceğimizi söyledim. Oyunlarda falan tuvalet ile ilgili anlatımlarım oldu oyuncaklar üzerinden. Oda istekli olunca gitmeye başladı. Ve son 5 bezde geri sayım yaptım işte son bezide kendi çöpe attıp bay bay yaptı ama sonrası tahöin ettiğim gibi olmadı. Biraz fazla kaçırma oldu ama arkadaşlarımdan duyduğum ilk gün gayet normal dediler.20.30 yattı yatmadan wc gitti. 00.de uyandrmaya çalıştım tekrar yaptrmam için ama kalmıyor ne yapcam bilmiyorum bu noktada
EcrinMelek1- @Babymomnew_ bizde de tuvalet adaptörü var merdivenli değil ayrıca birde tabure var ona basıp çıkabilir bı ara tuvalete gidip yaptı ama ben eğitime başlamayı düşünmedim bazı sebeplerden dolayı şimdi o sebep oratadan kalktı ve eğitime başlamak istiyorum bakalım gece taktığım bezi sabah çıkarıp tuvalete götürüp tekrar bez takmıycam Allah yardımcımız olsun
Babymomnew_ Ay-Bek valla bende ilk gün dedim erken başladım herhalde kızım 31 aylık . Gözüm bayağı korktu bütün gün altına işedi 😂 2.gün sıfır kaçak bugün 1 kere fire verdik. Ya ilk günkü gibi olmasında diğerleri daha makul .Kakayı hep wc yaptı. İyiyiz bence. İlk günlere göre
Babymomnew_ Cansu-95 ben alt değiştirme örtüsü koydum çarşafın altına.Bez takmıyorum.Islaklığı hissedip rahatsz olmayı öğrensin diye uyku çok bölünüyor ama ne yapalım öğrenene kadar böyle
EcrinMelek1- @Cansu-95 merhabalar bizimde dün ilk günümüzdü sandığım kadar zor olmadı tabiki 6 kere filan altına çişini yaptı kakasını 2 kere tuvalete 1 kere de bezine yaptı akşam dışarı çıktık mecbur bez bağladım gece bağlamadım 3 kere tuvalete kaldırdım bı gece 12 buçukta bı 2de bide 4te sonra bende uyumuşum az önce uyandığımda altını ıslatmış tabi bakalım bugün nasıl geçecek gece kaldırdığımda aglamadı zaten uykulu olduğu için pek bişey anlamadı 3ünde de çişini yaptı
Babymomnew_ EcrinMelek1- ilk gün çok yaptı bizimkide ne oluyor falan oldum ama meğer normalmiş.Dün 2. Gün sıfır kaçırma 3gün bugün 1 kere kaçırdı. Gece uyurken kaldıramıyorum ya çok ağlıyor kalkmicam diye ama şöyle birşey var işeyincedr rahatsız olup kalktkı çiş yaptım diye onuda öyle kavrayacak sanırım. Kakasınıda hep tuvalete yaptık. Bence iyi gidiyoruz.
EcrinMelek1- @Cansu-95 bizimki dün bı kere yaptı 2.ye yaparken fark edip tuvalete götürdüm biraz çamaşırına biraz tuvalete derken daha yapmadı kakasını bu sabahta kahvaltı sırasında bi götüreyim dedim çişe o sıra kakasını da yapmış bugün sadece bir kere taşırdı o da sabah ilk uyandığında onun dışında şükür hep ben götürdüm yapmasa da oturdu
EcrinMelek1- @Babymomnew_ bizimki de akşam üzeri üst üste yapmaya başlıyor gündüz sıkıntı yok bugün de öyle oldu akşam saatlerinde sürekli üstüne yaptı ve bu ıslaklık onu hiç rahatsız etmiyor 🤷 dün gece 3 kere kaldırdım niyet ettim bu gece de kaldırmaya 🤣 pek niyetim yok ama bakalım 😁
EcrinMelek1- @Babymomnew_ bende bı ara park beşikteki yatağı için Alez almıştım 2 tane çarşafın altına onun ikisini koyuyorum altında da kendi alezim var bezde bağlamıyorum çişini yaptığı zaman malesef uyumaya devam ediyor o ıslaklık onu rahatsız etmiyor onun alezini ve çarşafı 15 dklık programa atıyorum peteğin üstünde hemen kuruyor iyi oluyor alt değiştirme örtüsünü koltuğa koydum oturduğu zaman ona oturtuyorum
Babymomnew_ senaayaz yok uyanmıyor .uyandırmaya kalktığımdada çok sinirleniyor. Severek öperek yavaş yavaş konuşarak uyandırmaya çalışıyorum ama yok kalkmak istemiyor.