Çok geçmiş olsun. Burada hemoroid konusunda sayısız başlık açıldı, Şunu sür geçer, bunu iç geçer şeklindeki yorumları ben bir türlü anlayamadım, hala anlam veremiyorum. Elbette bana iyi geldi diyen yalan söylüyor demiyorum, mutlaka gelmiştir ama birçok çeşidi olan bu rahatsızlığın, kendinizdeki belirtilerini de açıklayarak size neyin iyi geldiğini öyle söyleseniz keşke.
Çünkü çok acı veren, insanın hayat kalitesini sıfıra indiren bir durum. İnsan her bir öneriye ciddi manada bel bağlayıp bir de işe yaramayınca o kadar çaresiz hissediyor ki. Ben hamileliğimin 37. haftası bittikten sonra oldum, ilaç da kullandım, biraz hafifledi, genel cerrahiye gittim, doğum ile birlikte geçer, tek çaren doğum yapmak dedi. Ben ıkınmaktan daha da kötü olur diye sırf bu sebeple sezaryen doğum seçtim. Ve doğumdan sonra daha da kötü oldum. Oradaki şişliğin içinde pıhtı birikmişti. Doğumdan 10 gün sonra artık dayanamayıp bir başka doktora gittim ve beni aynı gün ameliyata aldılar. Tabi ki benim de hem hamileyken çektiğim sırada hem de ameliyata kadar denemediğim krem, yağ, fitil kalmadı. Hiçbiri bana fayda etmedi. Ameliyat sonrası 3 hafta da çok zordu ama çok şükür şu an iyiyim. Ameliyatın üzerinden 5 ay geçti.
Alanında iyi olan bir genel cerrahi hekimine muayene olmakta gecikmesin bu durumda olanlar. Geçmiş olsun.