dyaman poyrazsema002 ben emziriyorum 4 gün sonra 6 aylık olacak sabahları minik yumurta sarısı pekmez labne veriyorum çok az meyve armut birde yoğurt verebildim kafam çok karıştı sanki ek gıdaya geçince emmeyecek gibi geliyor üzülüyorum:(
aylincee dyaman yanlış anlaşılmasın ama bunları tek kahvaltı öğününde mi verdiniz ? Eğer öyleyse çok fazla daha öğün oluşturacak ayda değil tadım minik minik olmalı ve çok çeşit olmamalı.
3kedili2bebekli poyrazsema002 benim bebeklerim premature hesabim biraz karışık olur geç başladım çünkü hazır degiller ve düzeltilmiş tarih uysun diye ama normal bebeklerin 7. Ayında verdim diyebilirim tadima başladıktan 1 ay sonra verdim, 3 gün sarısını tattirdim sonra peynirle karıştırıp biraz su koyup çırpılmış yumurta olarak pişirdim verdim, havuçla pişirip verdim dereotlu omlet gibi sürekli cesitlendirdim her halini çok severler, yoğurt her gün verdim hala daha veriyorum peynir bayılırlar her gün verdim evde kendim labne yaptım lor yaptım verdim şimdi 14 ayliklar kahvaltida 3-4 çeşit peynir yiyorlar çok sevdikleri için her çeşit bulunduruyorum en önemli nokta ek gıdada 2 öğüne geçince biri mutlaka yoğurt olmalı ve yoğurt sade olmalı mı yemedi mı önemli değil oğlum hiç yemez tukururdu 3 gün sonra bir daha yemedi mı 7 gün sonra bir daha yemedi mı 10 gün sonra bir daha diye sade haliyle hep teklif edin ayran verebilirsiniz aynı şekilde öğüne geçince 8. Aydan sonra kefir verebilirsiniz sade haliyle yedirirseniz alışır ve sever bu bir alışkanlık olur çok güzel tüketir
dyaman poyrazsema002 emmesi lazım babasında iltihaplı romatizma var yavruma geçmemesi için doktor emzirebildiğin kadar emzir dedi bu yüzden korkuyorum 🙏🏻
irmkckkk poyrazsema002 ben verdim 5ay 15 günlükken avokado ama 1 çay kaşığı kadar alerji yapmadı bizde ev yapımı bebe bisküvisi avokado püresi yapıp vermiştim
fthk poyrazsema002 canım yaz youtube ek gıda süreci gir güvenilir doktorların videolarını izle. her bebeğin gelişimi de farklı oluyor yani. kendi takipli doktorun zaten yönlendirir. burada ‘ben yaptım bir şey olmadı’ diyecek rahatlığa sahip insanlar var. ona olmadı sana olur, sana olmayan ona olur. bunlar hassas konular bebeğinin özelinde şeyler için buraya değil uzmanına danışman daha doğru olmaz mı? avokado çok değerli bir besin doktorunuz uygun görürse tabii ver ama bebeğin anne sütüyle besleniyorsa acele ediyorsun
asenauras poyrazsema002 benim bebeğim 4 ay 20 günlükkn tadıma başladık. Sırasıyla balkabağı, elma, havuç , kabak, avokado, fatlı patates, yoğurt, hurma tadımı yaptım 3 gün kuralına uyarak ve bir tatlı kaşığını geçmeyecek şekilde
allwrite poyrazsema002 tadımlara başladıysanız avokado da verebilirsiniz bence. Avokado bebekler için çok sağlıklı bir yağ kaynağıdır. Instagramdan guncel_anne sayfasını takip etmenizi öneririm. Kendisi doktor ve avokadoyu da bebek dostu süper gıda olarak tanımlıyor. Bu arada ben de bebeğime 6. ayı içerisindeyken tattırmıştım. olumsuz bir şey olmadı.
dyaman aylincee kahvaltıda minik yumurta sarısı,pekmez labne verdim evet .doktor elime bir liste verdi pirinç unundan tarhana çorbasına kadar …
aylincee haha21 6 aylık olunca verilse daha doğru diyor çoğunluk ve doktorlar da bunu söyler.Siz vermeye devam 👍🏻
aylincee dyaman tek öğün veriyorsanız midesi daha minicik 6 aylık oldu mu tam olarak?Emiyorsa da fazla bu verdikleriniz sanki.Hepsinde 3.gun tadımı yaptınız mı .ilerde alerji vs uğraşmayın
dyaman aylincee evet kahvaltı verdim 3 gün boyunca sonra 3 gün yoğurt sonra armut :( yanlış mı yaptım ben
aylincee dyaman yumurta,pekmez, labne mesela ücü aynı anda 6 ayina girmeyen bebek için çok fazla gelir demek istediğim o.ilerleyen aylarda bu şekilde verebilirsiniz