Araf52 Kızlar merhaba 7 aylık kızım ne yaptıysam yoğurt yemiyor içine bebe bisküvisi koydum pekmez koydum tadını almasın diye fayda etmiyor. Böyle olan varmı önerisi olan varmı başka bişey olsa zorlamayım diyeceğimde yoğurdun yerine geçecek birşey yok😩
Hazal21 Araf52 Benim kızım da asla yemezdi şu an 9 aylık 2 3 gündür yemeye başladı zorla yedirmeye çalışıyorum artık çare bulamadım tlfdan müzik açıyorum yoğurdu yedirene kadar izletiyorum biliyorum kötü ama yapacak birşey kalmadı artık zaten hızlı hızlı veriyorum 4 5 dk da bitiyorum. Çözüm olarak bunu buldum. Bu arada yoğurt ve pekmezi karıştırıp yedirmek iyi değilmiş bana öyle söylenmişti.
Busuu Araf52 bnm kızımda pek sevmiyo sadece yoğurt mayalanınca o ilk haliyle dolaba koymadan yiyo tamam o kadar bende artık sadece yoğurt vermiyorm bi yemeğin yanında veriyorm öyle yemeğe başladı. Yoğurt yemiyosa ayran ver bide canm onu içer bence
Funda0161 Araf52 yoğurtlA pekmez bırarada verılmez,verılsede hıcbır faydası olmaz,ben muz karıstırıyorum yıyorlar, yogurt yemıyorsa peynıre agırlık verebılırsın alacagı vıtamın proteını o sekılde alır.
Evremmerve Araf52 benim.kizimda 7ay 6 günlük yoğurt ilk taşımlarda yiyordu şuan 2 3 kasık ancak yiyor birde sunu fark ettimki evde mayalanan yoğurt hafif ekşi gibi oluyor bu yuzdenhl yemiyor ama marketten hazır alınan yoğurdu daha iştahlı yiyor Birde eğer yemiyorsa daha çok küçük 7 ay zaten tadım ve az miktarda yemek zamanı hergun vermeye zorlamayın hepten soğumasın yemeklerle beraber verin 2 kasık yemek ardına 1 kasık yoğurt sokun hemen belki anlamaz😁
Araf52 Hazal21 Busuu onuda denedim içmiyo aslında çok boğazlı bi çocuk herşeyi yiyo nerdeyse denettiğim tek yoğurt işte bi de şu var bende bebeklikten beri yoğurt peynir tereyağ hiç yememişim midem kalkıo halada yiyemem o da benim gibi olmasın diye çabam🥺
Araf52 Hazal21 keşke yese elli şaklabanlık yapıyorum bende oyun yapıyorum bi kez ağzına deyip tadını aldımı imkanı yok açmıo daha
Hazal21 Araf52 Bende öyleyim canım asla yiyemem süt ürünleri kızım öyle olmasın diye çabaladım peynir yumurta sarısı yiyordu yoğurt yemiyordu şükür onuda yemeğe başladı inşAllah bırakmaz. Ama kız kardeşim var 4 yaşında oda asla yemez süt ürünleri. Kızın belki sana benziyordur bu konuda
Hazal21 Araf52 Acaba yoğurt ekşi mi belki o yüzden yemiyordur soğuk olunca da yemeye bilir canım oda sıcaklığında bekletip yedir belki yer
Araf52 Hazal21 yok oda sıcaklığında oluyor canım ekşi değil yoğurt evde mayaladım yeni , hazır yoğurt , meyveli yoğurt hiçbirini yemiyor😔
Shylkyc Araf52 olabilir tabi ki ma bebeğin damak zevki oluşuyor işte. Ben çözümü böyle buldum bi kaç arkadaşıma tavsiye ettim işe yaradı. İsterseniz bi deneyin işe yaramazsa peynir çeşitlerinden alır kalsiyumu 🙂