lagerthaa merhaba öncelikle görünce hemen yazmak istedim 1 buçuk senedir bu alerji illetti ile uğraşan anne olarak
Şöyle ki en önemli etken doktor iyi bir alerji doktoru bulmanızı tavsiye ederim ilk diyeceğim bu size🌸
Bebekte kanli kaka alerjide son noktadır ve bu şekil teşhis konuluyor genelde( eğer kakada başka enfeksiyon vs yoksa )
Öncelikli olarak süt ürünleri eğer kanli kaka geçmediyse yumurta(en büyük alerjenlerden biridir) Yine geçmedi Kirmizi et ve tavuk (çapraz ilişkiden dolayi)Ve sonra kuruyemisler özellikle fıstık ve fındık
Tahin yani susam,balık(buna da çıkabiliyor benim kızımdan asla beklemezdim buna cikti) bu sekil ilerlemenizi tavsiye ederim bebeğinizi gozlemleyerek ilerlemelisiniz
Hicbir şekilde paketli ürün yenilmemeli
(Baharat paketlerinin arkasında bile süt ürünü içerebilir yazıyor aman dikkat)
Ve kanli kaka hemen birden geçemez önce bağırsakların toparlanicak vucut o besinleri unutacak çok can sıkıcı biliyorum çok iyi anlıyorum ama bu yolun en başı sabır geliyor ben bunu öğrendim okudum araştırdım kitaplar edindim ve bu alerjinin genetik olduğunu düşünüyorum sizde veya babasinda var ise o besinlere dikkat edin yüzde doksan onlarada vardır alerjisi.
Bebek daha çok küçük alerji testi yapılsa bile çıkabilir ama bence yapılmalı çünkü Alerji degeri yüksekse kendini belli eder
Uzun oldu kusuruma bakmayın aklima o günlerim geldi 3 ay boyunca bende diyet yaptım ama bizim yine de kanli kaka geçmedi ne zamanki alerji mamasina başladık iyi bir alerji doktoru bulduk kanli kaka azaldı ve kesildi.
Tereyağı da kestim yazmışsınız süt ürünü içeren asla bir ürün olmamalı(Tereyağ,kaymak,kaşar peynir çeşitleri hiç biri olmamalı)ki bebegin vucutu bunu unutsun….
Umarım faydalı olmuştur Eger rota asisi da yaptiricaksaniz mutlaka alerji uzmanına danışın çünkü oral bir aşı bağırsakları daha çok rahatsız etmesin size naçizane tavsiyem 🌸