Aysedemir__ Selam kızlar bebeğinize devam sütü veriyormusunuz emzirmeyi kestikten sonra bugün doktorumuz devam sütünü önermedi emzirmeyi bırakacağımı söyledim önermedi devam sütünü gece kalkarsa bi şekilde geri yatırmam gerektiğini söyledi napacagımı şaşırdım
3kedili2bebekli Aysedemir__ doğru demiş evet devam sütü normal inek sütü bir farkı yok emzirmeyi bıraktığıniza göre ayı da büyük zaten gece beslenmesine ihtiyaci kalmamıştır
karan3535 Aysedemir__ 18 aylık bebek bütün gece uyuması gerekiyor çoktan gece beslenmesini kesmen gerekirdi ayrıca devam sütünün içinde şekerden tutta Palm yağına kadar herşey var hiç yararlı bişey değil yatmadan önce karnını sıkı doyur uyanmasın
meryyaydin Aysedemir__ Her doktor farklı şey söyler. Sen ihtiyaç olarak görüyorsan ihtiyaçtır. Çocuk 3 yaşına gelene kadar devam sütü verilebilir. Çikolata vs emin ol onlar daha zararlı. Benim de kızım 18 aylık hatta yarın gidip mama deneyeceğim. Benimki de emiyor ama sütüm yetersiz ek besin olarak ihtiyacı var. Doktorum da alma diye birşey demedi. Her çocuk farklı.
Aysedemir__ 3kedili2bebekli 18 aylık canım çok büyük de sayılmazda sütüm de eskisi gibi değil yemek yemiyor doğru düzgün bu sefer sürekli meme istiyor 10 dakka da bir nerdeyse o yüzden de bırakmak istiyorum
hunilimomy Aysedemir__ gece beslenmesine gerek yok daha küçük olsaydı evet ama 18 ay icin gereksiz bu sefer devam sütüne alışkanlık yapar
3kedili2bebekli Aysedemir__ o aydan sonra süte mamaya ihtiyacı yok biraksaniz bile gece beslenmesine ihtiyaci hiç yok içiniz rahat olsun 🙁
Aysedemir__ 3kedili2bebekli çok teşekkür ederim canım şuan hala emziriyorum çok uyanıyor gece meme istiyor sürekli inşallah emzirmeyi bıraktıktan sonra gece böyle uyanıp bişey istemez doktorum şu ver dedi ya da piş piş yapıp uyutacaksın dedi bir arkadaşım 1 emzirmeyi 19 aylıkken bırakmış inek sütü vermiş arada da bu market sütlerinden o da zararlıymış
Aysedemir__ karan3535 canım ben emzirmeyi daha bırakmadım yani devam sütü vermiyorum zaten şuan emziriyorum zaten yazı da da emzirmeyi bıraktıktan sonra demiştim doktorum da gerek yok dedi bide sizlere sormak istedim çünkü çevremde devam sütü verirsin felan diyen çok olmuştu iyi ki doktorum böyle bişey dedi bize sizde aynı şeyi diyorsunuz o yüzden bende emzirmeyi bıraktıktan sonra vermicem bişey :)
Aysedemir__ meryyaydin canım işte doktor zaten ek gıda alıyor yemek yiyiyor diyor çok zararlıymış aslında o devam sütleri özellikle toz şeklinde olanlar bu sefer ona alışacak onu bırakmak istemicem başta nasıl alıştırırsan öyle gider sabah acıkınca normal kahvaltısını ver tamam arkadaşım 2 buçuk yaşında kesti emzirmeyi akşam 6 buçukta yemek yiyiyormuş sonra işte meyve felan 9-10 gibi uyuyormuş gece de hiç kalkmıyormuş her çocuk farklı evet ama bence baştan böyle alıştırmak lazım baktık olmuyor bi kaç gün denedik o zaman artık devam sütü belki
meryyaydin Aysedemir__ Size kim dedi devam sütleri çok zararlı diye??? O kadar emin konuşuyorsunuz ki. Bu çocuk 18 aylık hala o sıvıya o mama desteğine ihtiyacı var vucüdu. Aysedemir__
Cananne12 Aysedemir__ Devam sütünü ilk emzirmeyi bıraktığım da vermiştim, sonradan düşündüm vermek istemedim, biberonda yoğurt seyreltip veriyorum, yoğurtla ılık su karıştırıyorum onu veriyorum biberonda. Ev yoğurdu daha sağlıklı olur diye düşündüm