defnesevvall Merhaba hanımlar bebeğim 2.5 aylik rota aşısı yaptırmaya karar verdik. Verem asisiyla birlikte yapılacak. Bazı aklımda sorular var. Benim bebeğim hiç anne sütü almadi ve almıyor. Mamayla besleniyor. Bu aşıları vücudu kaldırır mı? Çok fazla yan etkileri varmi ? Anne sütü alan bebekler daha mı kolay aşı sürecini atlatiyor? Bilgi verir misiniz
Aysunsahra defnesevvall aslında çocukları menenjit biraz zorluyor biraz dirençli bir ateşi var . Diğer aşıla gibi değil 2 gün sürebiliyor . Anne sütü mama ayrımı yapmanıza gerek yok.aslında çocuk bişey anlamıyor ağrısı sızısı yok ateş olunca biz büyükler panik oluyoruz sadece. Belki hiç ateşi olmaz bile.carpol bulundurun evde yeterli
guneyokyanus Rota aşısının tek yan etkisi ishal oda her bebekte yan etki göstermiyor 2 doz olduk hatta 2. Dozu bugun olduk hiçbir sıkıntı yaşamadık korkmayın verem aşısıyla rota aşısı aynı gün yapılamaz ikiside canlı aşı olduğu için yasak bilginiz olsun karma aşıyla rotayı bir yaparlar verem aşısınıda başka bir hafta yaptırabilirsin mama veya anne sütüule alakalı bilgim yok oğlum sadece anne sütü alıyor süreci kolay atlattık ama kesinlikşe yaptırın aşıyı cok onemli
gamzeumy guneyokyanus biz ikisinide aynı anda olduk hatta 3 aşı birde rotaydi toplam 4 tane sağlık ocağı yaptı
gamzeumy Rota ağızdan şurup gibi bir aşı canım.ikinci ay aşısı gayet normal geçiyor rotanin hiç bir sakincasi yok ikinci dozdada gayet severek iciyorlar.ikincinay aşısı kötü geçmedi ama aşıya gitmeden bir çay kaşığı kadar calpol verdim..dördüncü ay aşısını yeni yaptırdık ve tam üç gündür ağrı kesici ateş dusurucu kullandık onu baya ağır geçirdi çok huysuzlnadi.korkma yani sadece gitmeden bir kaşık şurup ver tedbir amacli
ada190824 Merhaba Benim bebeğim 4,5 aylık sadece 1 ay anne sütü alabildi diyebilirim. Rota aşısını da yaptırdık yüksek ateş ağrı vs herhangi bir yan etki göstermedi bizde. Her bebekte yan etki olacak diye bir durum yoktur ☺️