252504
Benim oğlum 4 aylık. Tam 40 gündür sağım+mama veriyoruz. Ne olursa olsun zorlamayın. İnternete yazınca bol ten tene temas, ezmirme kampları, tekrar tekrar teklif etme gibi şeyler duyarsınız. Eğer yenidoğan değilse maalesef bunlar işe yaramıyor. Çünkü artık dış dünyaya açık oluyorlar, bütün gün temasta olmaktansa oynamak vs başka şeyler istiyorlar. Bunu niye söylüyorum çünkü çocuk beslenmeye yönelik bir tepki geliştirebiliyor. Sadece meme değil tümden bir greve giriyor. Biz kıyısından döndük. Çocuk beslenme pozisyonuna girdiği anda krize giriyordu. Tamamen beslenmeyi onun iradesine bıraktık. Başta az beslenebilir. 10 ml mı içti tamam 10 ml diyip bıraktık. Eğer tepkisi çok sertse bir süre hiç teklif etmemeyi deneyin. Benim oğlum başta kucağıma aldığımda tepki gösteriyordu birkaç gün hiç teklif etmedim sonra memeyi ağzına aldı, sonra birazcık emmeye başladı. Ama nitekim biraz emdikten sonra yine biberon istedi. O yüzden biberonla devam ediyoruz. Bir de eğer biberon tercih ediyorsa silikon uç deneyebilirsiniz.