PoyrazEsra Oğlum 24 aylık sanki az konusuyo gibi anne baba aç al attı gel bazen abi bazende elimi cıs etti felan diyor doktora götürmek istiyorum hangi bölüm bakar geç konusmaya
Seher11 PoyrazEsra çocuk doktoru yönlendirir . Çocuk psikiyatrinden randevu alıp dil konuşma terapisine gitmeniz gerekiyor
ygtzynp PoyrazEsra sağlık ocağınızdaki takip eden hemşireye söylerseniz sizi yönlendirir oğlum için mazhar osmandan randevu almışlardı çocuk psikiyatri bölümüne dil terapisine yönlendirdi onlarda
annesininkurabiyesi PoyrazEsra benim oğlumda 26 aylık baba dede bitti gitti ver git çiş abi abla su falan diyor işte top demiyor bob diyor kek demiyor dek diyor kum demiyor tum diyor özellikle ilk harfi çok değiştiriyor neden bilmiyorum .
Momm29393 Fidelcee 50 kelime sürekli olarak söylediği şeyleri mi kapsıyor mesela benim bebeğim daha önce söylediği kelimeleri şuan söylemiyor, bazen bi kere tekrar ettiği şeyi bi daha söylemiyor
Fidelcee Momm29393 evet oğlumun konuşma sürecinde çok takip etmiştim. Youtubeda bicir bicir diye bi kanal var tavsiye ederim
Seher11 Momm29393 yeğenim 21 aylık toplasak 20 kelimesi var. Çocuk doktorunun takibinde şuan eğer ilerleme göstermezse dil konuşma terapisti değerlendirecek. Onunla da görüştük zaten 2 yaşında 200 kelime beklediklerini ve iki kelimeli basit cümleler kurabilmeleri gerektiğini söyledi
Momm29393 Seher11 bizimkinin hani şuana kadar baktığıma göre 50 kelimesi var 2 li 3lü cünle kuruyor ama bildiği kelimelerle, aslında sürekli bişiyler söylüyor fakat ağzında geveliyor, önceden söylediği bazı şeyleri şimdi söylemiyor
PoyrazEsra Seher11 ya şöyle canım bazen abisiyle beraberken oyun oynarken elimi cıs etti diyor sıra sende diyor bazen tamam diyor ama sanki ne bilim
Seher11 Momm29393 çocuk doktoruna danışın bi o zaten ya takibe alır ya da endişe edecek bir şey olmadığını söyler
PoyrazEsra ygtzynp sağlikk ocağındaki hemşire bı sknti yok normal dedi zamanla iyice açılır dedi sordumda
barbunyalikek annesininkurabiyesi anne kalk Anne mama vs vs akıcılığı yok 4 lü cümle falan değişik kelimler yok
annesininkurabiyesi barbunyalikek benim oğlumda 26 aylık bitti gitti ver git çiş abi abla su falan diyor işte top demiyor bob diyor kek demiyor dek diyor kum demiyor tum diyor özellikle ilk harfi çok değiştiriyor neden bilmiyorum