Aysun Kizlar merhaba 4 aylik oğlum bazen mukuslu devamlida kanli kaka yapiyo ve acayip huysuz devamli agliyo ben süt ürünleri tüketmiyorum doktorumuz yasakladi tekrar götürcez ama boyle bisey yasayan var mi ögrenmek istiyorum
dddy Aysun benim bebeğim de yeşilimsi mukuslu kaka yapıyor doktora gittik alerji olabilir dedi kan tahlili alındı sonuç daha çıkmadı ama süt ürünlerini kestim 1 haftadır fark olmadı İnternette okuduğum kadarıyla fazla beslenme de kakayı böyle yapıyormuş
teachersrn Aysun devamlı mı kanlı kaka? Tahlil yapıldı mı? Tahlilde çıkmayabilir gerçi bizimki çıkmadı en az üç hafta diyetle düzelme görülür o da süt alerjisiyse eğer, dana eti yumurta balık da benzer tepkiyi veriyor deneyerek bulmanız gerekir üç hafta sonunda geçmezse diyete diğerleri katılıyor tepki takip ediliyor
Yaseminnnnnnnnnnnnn Aysun canım çoklu alerjisi olabilir. Çapraz alerjen yumurta, tavuk, domates, dana eti tüketme. Hazır kapalı hiçbir gıdayı tüketme. Maalesef çok sıkı bir diyet gerekiyor.. kaçak olmaması çok önemli.
Elifim Aysun canım benim bebeğimdede iki aylikkenden var su an beş aylık bende sut ürünleri tuketmedigim halde suratinda lekeler kuruluk mukuslu kanlı çok sıvı kaka ishal gibi ve aşırı gaz sorunu var ve geçmiyor uç aydır diyetteyim değişme olmadı şimdi dana etide yemiyorum
Aysun dddy bazen oglumda yesilimsi kaka yapiyo bende arastirdim yesil sebze yedigi zaman anne oyle olabilirmis
Aysun teachersrn tahlil yapilmadi ilk goturduk doktora ikindigi icin damar catlagi olabilir dedi doktor. Benim oglum cok mizmiz hep kucakta doktor muayne edemedi agladigi icin gazinin olmadigindan eminim atlattik cok sukur doktorumuzda sut urunlerine ara verin bide oyle bakalim yedigin zaman ne oluyo yemedigin zaman ne oluyo diye valla sonuc ayni yine agliyo. Yarin bi kâse yogurt yicem sonunda bakicam ne oluyo ek gidaya baslicaz yakinda alerjik bi bebekse ne yedircem diye kara kara dusunuyorum. Kanli kaka genelde oluyo bazen de mukuslu yapiyo ilk cocugumda mukus ne bilmezdim oglan bi degisik cikti cook uzun oldu kusura bakmayin. Bu arada doktor nasil bi diyet uyguluyor merak ettim
dddy Aysun evet ben yemediğim halde oluyor 🤷♀️ kanlı kaka derken kan kırmızı mı oluyor kahverengi mi
teachersrn Aysun aşırı huzursuzluk bizde de vardı çünkü karnı bağırsakları ağrıyor tüketmeyip hassaslaştırmak kötü ama tüketip bebeğe zarar vermek daha da kötü benim diyetimde süt ürünleri peynir yoğurt tereyağı dana ve kuzu eti yumurta balık kuruyemiş ceviz fındık badem tahin susam yasaktı yedi ay boyunca bunları yemedim eser miktarda bile tüketmedim paketli gıda zaten yasak hatta bir ay boyunca yalnızca zeytin patates pirinç yedim ekmek bile yemedim buğday da alerjen olabilir diye o ay bile düzelme olmadı bizimki diyetle değil ek gıdaya geçince düzeldi ama cilt tepkili bebeklerde düzelme diyetle oluyor mukussa ek gıdayla geçiyor
Aysun teachersrn gercekten cok zor bir sürecmis. Evet cilt üzerinde alerji olmadi hic ben yedigim zaman asiri mizmiz oluyodu acaba yaramiyomu diye cay kasigi ucuyla tadimlik yogurt verdim hic bir yeri kizarmadi ama kakasinda bu problemler oldu, insallah ek gidaya gecince gecer bu durum. Ilk yogurtla baslaniyo ya siz verdiginiz zaman ne gibi bi degisiklikler oldu bebekte.
Edizcebi Bizde de alerji var , kakamızda kan yok fakat mukus var, ve yüzünüzde boynumuzda isilik gibi sivilceler çıkıyo, şu an anne sütü aldığı için ben diyet yapıyorum, dana eti, süt, yoğurt, susam , tahin bildiğim kadaryla bunlar, bınları yemiyorım şu an 2 aylığız , inşallah 6. Ayımıza kadar geçer :((
Aysun Edizcebi aay sizin daha kucukmus cok gecmis olsun gerci bizimde ilk kan geldiginde okadar falandi hemen firladik hastaneye doktor bakti resmini cekmistim gosterdim resmi onemli bisey degil ikindigi icin damar catlamistir dedi bu aralarda epey bi cogaldi tekrar gidicez artik. Insallah düzelirler canlari sağ olsun 🤱
teachersrn Aysun ben ilk yoğurtla başlamadım yoğurt veremem ki yasak, bir aydır sebze meyve veriyorum peynir ve yoğurt diyeti tamamen açtıktan sonra verilcek önce ben yicem sorun olmazsa ona vericem ama en az yirmi gün sonra ilk yoğurt denememiz
Aysun teachersrn anladim canim cok gecmis olsun bende önümüzdeki hafta goturcem bakalim ne dicek bizede. 💐 saglikla büyüsün yavrular
Aysun Elifim cok gecmis olsun valla cok zor bir durum gercekten insan ne yiyeceginide bilemez gaz basli basina zor bir surec zaten. Annelerin isi cok zor