Kızlar bebeğim 3-4 aylıkken son 3 ay kala kpss çalışmıştım ve şu an lisans son sınıf öğrencisiyim geçen sene okulum bitti ama bir ders bıraktım lise kpss denemek için. Çünkü alanımdan atanmak artık çok zor. Lise kpss den 80 aldım. Şimdi alımlar var. Aslında ikm ( gerdiyanlik) alımını bekliyordum ama bugün çevre şehircilik bakanlığı nin ilanina başvurdum. Destek personeli olarak düz memur alıyor ben de başvuru yaptım. Geçen hafta başka bir bakanlık 100 puanla kapattı bunun gibi bir alımı 😬. Şimdi atanirsam maaş vs. Ne oluyor bir de atandım diyelim başka bir alım olduğunda (ikm gibi) oraya geçis yapabiliyor muyum? Bu işi yapan var mı bakanlıkta falan nasıl oluyor bilgisi olan var mı? Atanmam çok zor çünkü çok az alım var ve 90-100 le kapatıyor. Çünkü herkes devlete bir şekilde memur olalım da nolursa olsun durumunda. Atama olmadığı için ben de aynı şeyi düşünüyorum. Özel sektör de asgarî ücret ile canım cikacagina bir yerden devlete başlamak daha mantıklı geliyor. Bilgisi olan varsa yazabilir mi🫶