batuhanannesiq 2 yaşında atipik otizim . 9 aylıkken parmak ucuna basması , hareketsizligi üzerine danismistim ,12 aylıkken yeni emeklemeye başladı çoğu şeyi geç yaptı 15 aylık yürüdü ama içe basiyordu yada parmak ucunda yürüyordu ve sürekli sallanma kulaklarını kapatma vardı . 18 aylık ikili cümlelere geçti ve daha çok sallanma kulaklari kapatmaları arttırdı dikkatini farklı yöne cekemedigimizi fark ettik zaten bu sürece kadarda hep pedegog gelişimsel pediatri desteği aldık bu yönde. 24 aylık tamamen 4-5 li cümle kuruyor sohbet ediyor ama stopik hareket dediğimiz takintili hareketleri, rutinlerinin dışına çıkmaması aşırı temizlik takıntısı nesnel objelere bağlam , kendi etrafında dönme ve bunu saatlerce yapabilir parlak ışıkli sesli oyuncaklara karşı hep bir ilgi,sosyal ortamlarda çok fazla huzursuz ve asla konuşmaz sadace gidelim anne der başka bir şey yok özellikle erkek çocukları ve erkeklere karşı ,temas asla sevmez öpmek sarılmak asla yok sadace bana kendini sevdirir , asla bir çocuk ile oyun oynamaz ki ablası var 1.5 yaş var aralarinda sürekli hırçın agrasif tehlike algısı olmadığı için sürekli bir yerlere çarpar düşer atlar ama asla canı acimiyor farkında değil, şuan özel eğitim alıyoruz sadace bu duyu arayışını tamamlanabilmesi için ama şimdi yeni bir kurum araştırıyorum cokda ilerleme.kaydedemedik açıkçası .