Baştan söyliyeyim yeni doğum yapmış veya hassas annelerimiz isterseniz bu postu daha sonra okuyun.
Kocaeli kartepe de çocuk istismarı oldu. Haberleri belki okuyanınız vardır. Özel okulda öğretmenin çocuğu istismar ettiği haberi dolanıyor. Öğretmen çocukları kucağını alıyor, çocuklara hediyeler verdiği söyleniyor. Tabi daha da ileri gidiyor ve dışardan bi pedagog tarafından durum fark ediliyor ve şikayet gerçekleşiyor. Ardından şikayetler 5 çocuk 7 çocuk derken şuan 9 çocuk olduğu yazıyor. İşin garibi bazı veliler öğretmeni tanıdığını ve asla böyle birşey yapmayacağını savunurken soruşturma sonuçlanıyor ve tutuklanarak göz altına alıyor dava süreci aynı gün başlıyor. Son haberde dava sonuçlandı yazıyordu ama tabi gerçeği tam bilmiyorum. Bana tuhaf gelen bu kadar zamanda bu kişi nasıl kendini belli etmez veya nasıl başkaları fark etmez edemez. Sonra diyorum ah ah kimbilir girdiğimiz ortamda böyle kaç kişiyle bir arada bulunduk belkide. En zoru çocuk için elbette ama ailelerde çaresiz kalıyor. Allah böyle şerfszlerin bin türlü belasını versin.
Postu açmamdaki amaç çocuğu okula giden ve gidecek olan annelerimize naçizane bilgi vermek. Çocuğunuzla konuşun iletişim halinde olun
Öğretmenin veya büyüklerin sana sevgisini nasıl gösteriyor?
öğretmenin sana ne gibi hediyeler veriyor ve neden veriyor?
özel bölgelerine dokunulduğunu hatırlıyor musun?
-okulda ne gibi şakalar olduğunda kötü hissettin?
Gibi farklı farklı sorular sorulabilir veya çizdiği resimlerde daha önce çizmediği farklı çizimler var mı diye bakılabilir resimleri anlatması istenebilir. Aklıma gelen kabaca şeyleri yazdım fakat elbette konu çok daha derin ve hassas. Sadece soru ile değil her yaşta farklı davranışlarda yoğunluk oluyor araştırmalar neticesinde yazılanları lütfen okuyunuz. Burada link paylaşamıyorum ama en azından Google a çocuk istismarı yazıp resmi sitelerin yazdıkları okuyup bilinçlenmeliyiz. Zaten en başta çocuğa mahremiyet eğitimi, iyi sırlar-kötü sırlar gibi kavramlar öğretilmeli bizler ise istismar çeşitlerini, çocuktaki etkilerini öğrenmeliyiz.
Aramızda belki uzman olan annelerimiz vardır. Eğer varsa bizleri de bilgilendirebilirler.