Merhabalar hepinize oğlum 19. Ayına girecek haftaya, ama çok utangaç ve ev dışında bir yere gittiğimizde beni çok zorlamaya başladı ellerini gözünden çekmiyor insanlardan acayip utanmaya başladı ev içinde biz bizeyken komut alır dinler konuşmamız henüz yok birkaç kelimesi dışında kendince derdini anlatabiliyor en azından ben anlıyorum . Ekran tv kesinlikle aylardır açmıyorum sürekli kitap okumaya ve konuşmaya çalışıyorum aktif olarak onunla iletişimim var ama benim ve babasının dışında herkesten utanıyor hatta bazen bana bile gözünü kapıyor gülüyor oyun yapıyor olabilir ama ileriye dönük anlamda endişelenmeli miyim sizce . Kalabalık bir yere gittiğimizde çok zorlanıyorum mesela bir doğum gününe gittik yakınımızın, sürekli ağladı beni istedi oyun alanı vardı çocukları izledi çok kalabalıktı gerçi oynayabileceği sakinlikte bir alanı yoktu ama göz göze geldiği için sürekli elleriyle gözlerini kapattı daha küçükken böyle bir sorunumuz yoktu geçen yaz tatile gittiğimizde böyle huyları yoktu ne yapmalıyım sizce . Bir de bu aralar 2 yaş sendromu yaşıyoruz konuşamadığı için de hemen her şeye ağlama kendini yere atma modundayız altını değiştirmek giydirmek o kadar zor ki yemek yedirmeyi söylemiyorum bile her yemek vaktinde sinirden gerim gerim geriliyorum kafayı yemek üzereyim kısacası 🥺