Mom_98 bronşit kızımda da var temizliğine dikkat edildiği sürece ilerlemiyor ama dikkat edilmezse şikayetler daha da artarak cocugu mahvediyor biz 1 yasında öğrendik hem bronşit hemde bağırsak enfeksiyonu olmuştu. sık sık hava kullandım hala öksürmeye başlayacak gibi olduğunda hava veriyorum hemen. temizlikten kastım ise şunlar;
evde ki halıları kaldırdım elde ya da makinede rahat yıkanabilen toz tutmayan ince yolluklar kullanıyorum. o varken yanında elektrikli süpürge açmamaya özen gösteriyorum. onun yanında parfüm deodorant sıkmamaya dikkat ediyorum. yastık, yastık yüzleri, çarşaf sık sık havalandırıp sık sık yıkıyorum. yün içeren hiç bir şey kullanmıyorum özellikle de yün yorgan yastık vb. peluş oyuncak özellikleri aşırı toz tutar dikkat etmeli sık sık yıkamalısınız. dışarda da olabildiğince tozdan uzak tutmaya calısıyorum burnunu sürekli açık ve temiz tutuyorum sık sık temizliyorum. deterjan, tüy, toz, akar, herhangi soluyabileceği hiç bir şeyi yakınında tutmuyorum özellikle onun yanında çamaşır asmamaya çalışıyorum o başka odada çamaşırlar başka odada şeklinde. yaklaşık 3-4 aydır allaha şükür cok cok iyiyiz ondan öncesinde her ay istisnasız hasta olurdu ve bizim bronşitimizin ilerleme sebebi ise doğru tanı koyulamaması doktor ihmali oldu hep grip denip geçiştirilmişti ve kızım un ufak kalmıştı bunlara dikkat ettikten sonra hasta olmamaya ve kilo kaybetmemeye başladı. size de çok geçmiş olsun ne kadar tedbirli olursanız o kadar geçici bir dönem olur sizin icin dikkat edilmediğinde uzun yıllar cocukla kalabiliyor. evin nemine de dikkat edin rutubet nem küf bu tarz şeyler de aşırı tıkıyor evi günlük havalandırmaya calısın hava yolları kurumasın varsa da elinizde buhar makinesi onu da kullanabilirsiniz. serum fizyolojik ile de tıkanmadan önce tedbir alıp nefesinş rahatlatabilirsiniz ben bu gibi durumlarda corteir kullanıyorum 🫶🏻 şu an kızım 2 yaşında 🌼