aseliiiim20-03 Merhaba anneler benim kızım 1 yaş 9 aylık 14 aya kadar hem anne sütü hem mama ile beslendi sonrasında memeyi kesmek zorunda kaldım mama ile devam ettik ama şuan kızım sabah ne yumurta ne peynir patates hiç bir şey yemiyor bende mecbur olarak mama veriyorum ama artık mamayı kesmek istiyorum sizler mamadan ne zaman kestiniz zorlanır mıyım veya bebeğimin yumurta vs. Yemesini nasıl sağlarım lütfen yardımcı olur musunuz :(
alinduhatg aseliiiim20-03 sabah hiç bir şekilde vermedim evet ağladı ama sonunda yiyordu acıkınca mecbur yiyor mama onlar için kolaylık
babymamma aseliiiim20-03 bebimki 13 aylık hep mamayla beslendi doğduğundan beri yani 11 aydan beri gündüz hiç bir şekilde mama vermiyorum sasece gece yatarken içiyor siz bunu alışkanlık haline getiriyorsunuz aslında istemeden o yaşta açlık tokluk hissi olur kahvaltı yapmasamda zaten annem bana mama vericek diye dişünür çocuk ve uzaklaşır bunu yapmayın kahvaltıyı hazırlayın teklif edin yemedi mi kalsın tabağı sizin mama vermediğinizi fark ettiğinde acıkma sinyalleri cerecektir zaten tekrar kahvaltı teklif edin yine mi yemedi biraz bekleyip yarım saat sonra alternatif bir tabak teklif edin ilk tabakta haşlanmış yumurta varsa 2. Tabakta onlet teklif edin alternatifiniz mama olmasın aç kalmaz merak etmeyin ha bu süreçte kahvaltıya sizde oturun ve aynı tabaüı hazırlayın sadece çocuğa yedirmeye çalışmayın siz yedikçe o da iştahlanacaktır
defnesmom3 aseliiiim20-03 ben mamayı yeni bıraktım aramadı hiç kefir ve su içiyo biberonla yumurtayi üzerine az bir pekmez dökerek yedirebilirsin
Ebru-shn77 Benim bebeğimde 20 aylık ben sadece gece uyumadan önce mama veriyorum o da inek sütü 2 yaşına kadar doktorumuz verme dediği için,benim bebeğimde yumurta yemiyor ama haşlaış olarak omlet olarak verdiğinizde de yemek istemiyor mu acaba
aseliiiim20-03 Ebru-shn77 benim bebeğim prematüre olarak doğru gelişimi güzel aslında ama ay olarak geriden geliyor biz kahvaltı felan yaparken uzatıyorum yumurta korkuyo kafanı çeviriyo aslında 1 yaş altındayken yiyordu ama sınra ne olduysa yememeye başladı :(
aseliiiim20-03 2kiz bende öyle düşünüyorum ama çevremden hep mamadan kes sözleri duyuyorum artık bunaldım bu durumdan inanın mama vermezsen yemek yer mamaya güveniyor gibisinden şeyler duyuyorum günde üç defa içiyor sabah öğle bide gece yatarken
Ebru-shn77 aseliiiim20-03 yaptığımız omleti reçele bandırıp yedirmeyi tercih edebilirsiniz ya da keçi boynuzu unu ile pankek yapabilirsiniz haşlanmış yumurtayı her bebek sevmiyor mesela benim kızım olduğu gibi tükürüyor yutması daha zor,yumurtadan tiksinmemesi için isterseniz pankek omleti reçeli batırma şeklinde verin sonra zaten tadına alışacak gördüğünde de tepki vermeyecektir şuanda alıştığı için omleti sade yiyor bir de yemediğinde pes etmeyin zeytin peynir başka şeyler deneyip sonra tekrar omleti teklif edin ben de çok uğraştım sizin gibi ama ısrar edince oluyor :)
2kiz aseliiiim20-03 öğünleri nasıl yiyor mu sadece uykuya geçiceği zamanlar ver istersen benim küçüğüm 1 buçuk yaşında bide bu dönemlerde diş ağrıları oluyor o yüzden de yemezler mamayı kesme bence aç kalır
aseliiiim20-03 2kiz akşam yemeğini yiyor mamayı sabah uyanınca içiyor sonra sonra öğleye doğru muhallebi yediriyorum sonra uykuya geçerken bidaha mama içiyor uyanınca çorba yemek vs. Yiyor 2 saat sonra felan bidaha muhallebi yiyor en son mama içip uykuya geçiyor yani günde 3 öğün içiyor bazen daha fazla da içtiği oluyor