dilek19x Kızlar 4 aylık bebeğim var her bebeğin gelişimi farklıdır ama yinede sormak istedim kafasını tam olarak hala tutamıyor ama yattığında kendini baya kaldırmaya çalışıyor ve bazen oturmak istiyor gibi hareketler yapıyor yüz üstü yatırdığımda baya kaldırıyor kafasını ama kucaktayken tam olarak tutamıyor
Erva23- dilek19x Değerlerine baktırmanızı tavsiye edebilirim benim kızımda küçükken tam tutamıyor diye düşünüyordum. Çevrem alakası olmadığını söylüyordu sürekli ben yine de bir doktora götürdüm ve b12 si aşırı düşük çıkmıştı. Normal değerlere ulaşınca kalmadı bir sorunumuz şuan 2 yaşında
-Ygtbgra dilek19x kucağınızda tutarken kafası önemi eğiliyor benim iki tane oğlum var ikisininde hep öyleydi hep yere bakıyor gibiydi oturmaya başlayınca düzeldi doktorada götürmüştüm kafasınımı tutamıyo diye doktor muyane etti yüzüstü yatırdı falan tutuyo demişti
cgdmm93 dilek19x merhabalar, konuyla ilgili süreciniz nasıl ilerledi neler yaptınız? Biz de şu an o durumdayız
gizemmumayy Kastettiğiniz şey tüm vücut olarak yana devrilmek mi?Yoksa sadece kafanın sağa sola sallanması mı?Yana devrilmesi normal daha oturamadıkları için,ama kafayı hiç dik tutamıyorsa bir doktora danışın derim.
dilek19x gizemmumayy hayır kucağımdayken kafasını biraz tutuyor ama sonrasında hemen ya sağa ya sola yada öne arkaya gidiyor yani tam tutamıyor
dilek19x cgdmm93 Doktora falan gitmedim daha erken dedim 4 ay için şuanda artık tutuyor ama hafif öne eğilimli ve biraz kafası titriyor oda zamanla tamamen geçecek her bebekte farklı sonuçta bazıları 5 aylıkken falan tutuyormuş
zeyy04 Merhabalar bizde 5 aylığız şu an kucakta tutuyo kafasını yüz üstü yatırınca da tutuyo fakat ellerinden tutup kaldırmaya çalışınca kafası arkada kalıyor 🥹
cgdmm93 dilek19x doktorlarda kesin tutması lazım diye konuşuyorlar korkutuyor. Aslında hiç tutamaması sorun herhalde. Bizimki tutuyor ama çabuk yoruluyor
dilek19x cgdmm93 Ay gerçekten bazı doktorlar saçmalıyolar her bebeğin gelişimi farklıdır biraz geç tutmada hiç bi sorun olmaz dediğin gibi hiç tutamasa sorun olur ama tutarken öne arkaya yana doğru hafif eğilebilir yani abartmasınlar