fayting Arkadaşlar merhaba 3 senedir okb ile mücadele ediyorum. Bazen kendimi çok kötü hissediyorum şu an eskiye göre daha iyiyim. Siz anksiyete veya okb ile mücadele etmek düşünmemek için neler yapıyorsunuz
Merve1994Baris fayting psikolog değil psikiyatris lazım önce ilaç tedavisi bende OKB liyim çünkü eskiden tedavi gördüm önce ilaç tedavisi sonra psikiyatri artı psikolog ile yürüdü süreç
seyma51 Bende anksiyete var ilaç kullanıyordum hamile kalınca bıraktım. Dışarı tek çıkamıyorum çıktığımda başıma gelebilecek şeyleri düşünüyorum sürekli. Yenemiyorum 🤦🏼♀️
barbunyalikek seyma51 merhaba bende de anksiyete var. İlaç kullanmaya korkuyorum. Ya sürpriz hamile kalırsam bilmeden ilaca devam edersem bebeğe zarar verir mi ? O süreciniz nasıl ilerledi hamile olduğunuzu bilmeden de kullandınız mı ?
fayting barbunyalikek emziriyorum ilaç kullanmıyorum zaten hamilelik döneminde oluştu bende terapi alıyordum o biraz azaltmıştı
fayting Merve1994Baris ilaca karşı da okbliyim ya overthinking yapıyorum sanırım anksiyetem d2 var 1 senedir uzman görüşmem yok ama bana öyle geliyor
kurabiyevarsimitvar Tam olarak hangi konularda takıntılı oluyorsunuz? Yani bende de çok var ama kendime tanı koyamıyorum acaba okb miyim değil miyim diye doktora da gitmedim hiç ama bazen çekilmez oluyor
fayting kurabiyevarsimitvar hamileyken mikrop takıntım vardı sürekli ellerimi yıkardım. Şimdi bebeğime bir şey olacak diye çok kalgılıyım bir konuyu kafama takıp uzman kadar bilgi edinene kadar bırakmıyorum desem yeridir
kizinaasikbiranne fayting Benim kardeşim 10 yıldır OKB hastası. Ben ona hep hobi edin geçer diyorum ama bir kere dinlemedi beni. Psikoloğu da hobi edinirsen atlatman kolay olur OKB nin tek çözümü bu kendin yenmek zorundasın dedi diye o psikoloğa daha gitmedi 🤦🏻♀️ Allah hepinize şifa versin
kurabiyevarsimitvar fayting bilgi edinme konusu aynı ben… Ablamda da bebeğe takıntı var yüksek ihtimalle o da okb ama bir adım atmıyor iyi olmak için maalesef
fayting kurabiyevarsimitvar bu çağımız hastalığı gibi bir şey ya. Bilgi edinmek kolay ama yanlış bilgilerle de kafamız karışıyor kuşkuya düşüyoruz zaten okb nin başlangıcı bu ya öyleyse ya öyle değilse diye diye içini kemiriyor insanın
kizinaasikbiranne fayting Araştır bence de aklının sürekli dolu olması lazım sürekli bir şeyler üretmen lazım