eymenesra Başka çocuklarda oldu mu bilmiyorum ama bebeğime blw yaptığım her gıdada tam karşısında oturuyorum ve yüzünü görmeye çalışıyorum. Boğulma durumunda önce öksürük varsa rahatlasın diye bekliyorum. Suyla gştme ihtimali varsa su veriyorum yoksa sandalyeden sakince alıp sırtına pıt pıt pıt üç defa vuruyorum. Düzelmediyse tekrar. Baktım hiç düzelme yok son çare çeneden tutup kola yüz üstü yatırıp kafası hafif aşağıda olacak şekilde pozisyonda sırtına vuruyorum.
Boğaza takılma ihtimali olan büyğklükte yutamayacağı sert şeyler için de parmağı kanca şeklinde yapıp ağzının içine sokup alıyorum.
Biraz uzun anlattım ama hakkını helal et. Ne yapacağınızı bilirseniz korkunuz az olur.
Bisküvi konusuna gelince zaten tükürük ile yumuşuyor. Elinde yalayıp döndürdükçe eritiyor. Isırdığı zaman da çok büyük değilse karışmıyorum. Çiğnemeye çalışıp sindiriyor. Büyükse zaten kendisi çıkartıyor ben sadece sakince gözlemliyorum. Şimdiye kadar çok defa boğulacak gibi oldu ama artık çok rahat yiyor. Ufak ufak sorunlar olacak ama öğrenecek.