fraubi evet kazanilabilir ama biraz mesakatli ve calisilmasi gereken bir surec. Bu ozellikle cocuklugumuzdan, yetistirilme tarzimizdan, sevgi gormek, eksik hissettirilmek, guvende hissetmemek gibi temel ihtiyaclarin karsilanmamasindan ve daha bir cok nedenden dolayi gerceklesiyor. Yine cocuklugunda sınır kavramı gelismemis, kendisine guvenli sınırlar koyulmamis kisi bunu yetiskinligine tasiyor ve sınır koyamiyor. Bu noktada size tavsiyem icinizdeki cocukla tanismak ve onunla temas kurmaniz olur. Bu yolda en guzel rehber Dogan Cuceloglu’nun İçimizdeki Çocuk kitabi. Cok tavsiye ederim size muthis bir farkındalık katacağına eminim. Bunun yaninda Psikolog Tulay Kok’un youtubeda 6 videoluk sınırlar serisi var onu da oldukca faydali buluyorum. Ama bence en onemli nokta icimizdeki cocuga ulasmak en cok bunun uzerinde durmali ve onunla barismalisiniz. Ben de bu yolculuga yeni ciktim sayilir , uzerinde calismalar yapiyorum. Beklentiniz hemen degismek yonunde olmasin, bu biraz zaman alan bir surec ama uzerinde calistikca kendinizi iyi hissedeceksiniz ve icinizdeki cocukla barisinca, onu anlamaya baslayinca aslinda sınırlar da diger her sey de olmasi gerektigi gibi olmaya baslayacak. Uzun yazdim anlasilir olmustur umarim 🤭😊