4 aylık bebeğimin öksürüğü için doktor bitkisel içerikli olduğunu söyleyip Prospan isimli öksürük şurubu yazdı.İçeriği hakkında araştırma yapayım dedim,karşıma bitkilerden ziyade hep alkol çeşitleri çıktı...🤔İlacı kullanmayı düşünmüyorum. Bebeğim 3 gündür öksürüyor ve burnu tıkalı.Burnunu burun aspiratörü ile temizliyorum.Bu şekilde bebeği rahatsız olanlar bebeğinizin öksürüğü ilaç kullanmadan kaç günde geçti?
Sorbitol : Yapay tatlandırıcı. Glikoz ve früktozun indirgenmesi ile oluşan 6 karbonlu bir şeker alkoldür. Sorbitol de glikoz kadar kalorik değere sahiptir. Ancak yavaş emilir ve açlığın oluşmasını geciktirir.
Etanol : Alkol, etil alkol ve alkol olarak da adlandırılan etanol (EtOH), mayalar tarafından şekerlerin fermantasyonu ile üretilen, alkollü içeceklerde bulunan alkolün temel türüdür
Prospan öksürük şurubu neler içerir?
Etkin maddesi: Kurutulmuş hedera helix folium ekstresi
100 ml sıvı 0,7 g kurutulmuş hedera helix folium ekstresi içerir (5 - 7,5 : 1). Özütleyici: Etanol %30 (m/m).
Yardımcı maddeler şunlardır:
Potasyum sorbat (koruyucu), susuz sitrik asit , ksantan sakızı, aroma verici, sorbitol çözeltisi %70 arıtılmış su.
2,5 ml sıvı 0,963 g tatlandırıcı sorbitol