minikcivcivim2 1 aylıkken tanı kondu ama biz ilaca 4 aylıkken başladık hemen başlamak istemedik. 3 yerinde var oğlumun alnında saç dibinde,avucunda ve karnında. Git gide büyüyordu ve şişiyordu. Ciğer gibiydi aynı . Şuan oğlum 11 aylık 8 aylıkken bıraktık. Doktor kendi kendine geçebilir artık dedi. Renkleri soldu büyüme durdu. Yan etki olarak oğlumda 3 ay fiziksel olarak gelişim geriliği oldu zaten doktorda demişti gelişim geriliği olursa bırakırız diye . Ama çok memnun kaldım ilaçtan çok fark var . Çocuk hematoloji ve onkoloji bölümü bakıyor çocuk hastalıkları açıyor bölümü ora yönlendiriyo yani. Kullandığımız ilacı devlet ilk 6 ay sadece karşılıyo sonra siz parayla alıyorsunuz biraz pahalı bi ilaç . Kardiyolojiye yönlendiriyolar orda kalp atım hızlarına vs bakıyorlar. Onaylarsa ilaç başlanıyor. Kalp ilacı olduğu için . Önce gözlemle başlıyolar. Bazı hastaneler bi kaç gün yatış veriyo bizimki 3 saat gözlem altında verdiler problem olmayınca gönderdiler. Tok karnına veriyorsunuz kan şekeri düşüklüğü yaptığı için . Hemanjiom bazı durumlarda kendiliğinden yada bi yere çarpma ,yolma gibi kanama oluyor . Kanaması zor duruyormuş doktor öyle demişti ben yaşamadım hiç . Arkadaşımın kızındada var popo kısmında pişik oluyodu sürekli kanıyordu . Yara şekline geliyordu o kullanmadı ilaç oğlumla aynı ay kendiliğinden yavaş yavaş geçmiş . Bende ve eşimdede varmış eşimin göz kısmında benim bacağımda kendiliğinden geçmiş aslında çok korkutucu bi durum değil. Çoğu kişide var ve kendiliğinden geçiyor.