umyhl Arkadaslar merhaba, menenjit aşısı dozları ile ilgili beni bi aydınlatabilir misiniz lütfen, dozları nasıl ne başlanır a sı b si varmıs bilen birisi detaylı olarak anlatabilir mii❤️ Kızım 4 ay 3 günlük
Eymencvk umyhl 7. Ayda kızama ilk dozu yaptırdık 9. 11-12 ayda var Ayda var bide Oğlumda 4 doz oldu biri nimenrix siğer 3 ü bexserodu
Ay-Bek umyhl Her doktor menenjit aşısını farklı şekilde uyguluyor. Bizim doktorumuz 5 doz şeklinde yapıyor. 3 doz bexsero, 2 doz da nimenrix. Oğluma öyle yapmıştı. Şimdi kızıma da öyle yapıyor.
mldzynpdv Menenjit özel aşılardan bahsediyorsunuz sanırım. İki tane var bexero ve nimenrix. Benim bebeğim 4 Ay 6 günlük biz 3.ayında ikisini de yaptırdık. 5.ayında da 2.dozları var.
umyhl mldzynpdv anladım doktormuzzun yaptığı açıklama tam anlamıyla oturmadı bende eşimde doktorun yanında anladım dedi o öyle diyince bemde çıkınca sorarım dedim meğer o da benim anladığım kadar anlamıs hahaha şöyle sorayım iki aşı var ya bu ikisini birlikte mi yaptırıyoruz
umyhl umyhl mldzynpdv mldzynpdv ikisini birlikte yaptıracağım aynı gün ve 2 ay sonra ikimci dozları var sonrasında 1 yasında mı yaptıracağız üşüncü dozlaeı
mldzynpdv umyhl bize sağlık ocağındaki ebe ilk dozlar 3.ay ikinci dozlar 5.ay hatta üçüncü dozu da var sanırım o da 7.ayda yapılıyo demişti. Biz bunların yanında rota da yaptırdık. 3.ayında rotadan Bi kaç gün sonra iki aşıyı da aynı gün yaptırdık ebe öyle uygun gördü Üçü aynı gün ağır olur dedi ama aynı gün yapılan iki menenjit aşısı bebeğime çok ağır geldi. Aşırı huysuzluk huzursuzluk ve aşırı ağlama halindeydi. Yani 1 gün sürdü Allahtan. Ben geçen gün doktorumuza sordum iki menenjit aşısından sadece birini yaptırsam olur mu diye bence ikisini de yaptır ama birini seçecek olursan bexeroyu yaptır koruması %80 dedi. Bende o yüzden önümüzdeki ay sadece bexero yaptırmayı düşünüyorum. Sizde tekrar doktorunuza sorun isterseniz. Biraz uzun oldu ama umarım yardımcı olur 🙂