kuzeyinannesi06 Merhabalar ben durumu nerden nasıl izah edeceğimi bilemedim biraz karışık bi durumdayız 😂 bebem zor yattı sabah da erken den dikilir ayağa hızlıca bir panikle tarifi verir misiniz yani bebeklere farklı bi tarif ile mi yapılıyor ilk kez yedireceğim çünkü nasıl yapacağım kararsız kaldım nasıl yapsam sever sizce ? Artık yumurtadan bıkmış durumda farklı şeyler vermek istiyorum ama korkuyorum da şimdi belki 9 ay olmuş nasıl ilk defa diyenler olabilir çok korkuyorum taneli pilav vs falan yoğurtla karışınca yiyor diğer yedıgı yemekleri de illa yoğurt ile biraz ıslanıcak direk verince boğazına takılıyor çok imrenıyorum Blw yapan annelere ben bu pankek şimdi yarın yapınca direk eline verdiğimde kocaman kocaman koparıp direk yutmaya çalışacak kaç kes boguluyordu bu yüzden sırf o an elim kolum uyuşuyor resmen ama müdahalede bulunuyorum hemen bu arasa muz kabız yapıyor muz olmadan bebeğinizin yediği sevdıgı bir tarif varsa verır mısınız
Olimbonii kuzeyinannesi06 Yani seker kullanamadigi icin seker yerine pekmez katabilirsiniz lezzetli olur 1 yumurta (1 yaş altıysa sadece sarısı) 2 yemek kaşığı yoğurt (Sulu tarafı olursa daha iyi) 1 yemek kaşığı zeytinyağ 2 yemek kaşığı pekmez Çay kaşığının ucuyla karbonat 2- 3 yemek kaşığı tam buğday unu Yapılışı: Önce yumurta güzelce çırpılır. Sonra yoğurt pekmez ,yağ, karbonat konur karıştırılır. Azar azar un eklenip ne çok cıvık ne çok koyu bir hamur elde edilir. Yağsız yapışmaz ve ısınmış tavada kısık ateşte üzeri göz göz olana kadar arkalı önlü pişirilir.
uykusersemi kuzeyinannesi06 bu sabah çeyrek avokado, yarım muz, bir yumurta, 5 çk yoğurt, 1 çk keçi boynuzu özü, yarım çk dan az fazla karnonat ve glütensiz un kullanarak pankek yaptım. Ama muz yüzünden biraz yumuşak kaldı içi
Deletedmom_206 kuzeyinannesi06 1 yumurta Yarım su bardağı süt (inek, bitkisel ne istiyorsanız) Bir bardaktan biraz az un Çay kaşığının ucuyla karbonat Şeker yoksa elma özü kullanabilirsiniz. Sebzeli yapıp üzerine labne sürebilirsiniz. Bizim evde çok sık pişer
arenbeyinannesi kuzeyinannesi06 1 yumurta 1 muz 1 çimdik kabartma tozu 3-4 yemek kaşığı un. Bunları bir güzel karıştır bacım yağsız yapışmayan tavada pişir. Bebeğin mis gibi yesin 😂
defnemsiii Olimbonii pekmez ısı görmemesi gerekiyor yalnız 😀 kanserojen maddeye kadar çevriliyor ısı görünce. Pişen pankeki pekmeze batırıp sunabilir.
defnemsiii Bebeğiniz daha çok küçük yukarıda ki tarif de yetişkinler için. Süt yasak un hadi bir nebze vanilya da katkı maddeli bence onşar için çok çok erken hatta bunlara ihtiyaç bile duymadan size bir tarif vereyim bir yumurta bi tatlı kaşığı tam buğday unu bebekler için özel satılıyor. Muz ezebilirsiniz yaban mersinni dilimleyebilirsiniz. Yağlı tavada cızbız oh miss 🌺 küçük küçük parcalar verebilirsiniz artık bunları çok normal bir şekilde yiyebilir.( Ben içine fındık ceviz de rendeliyorum)
kuzeyinannesi06 defnemsiii pekmez koymadan yapsam 😂 az şeker koysam bide normal un olmaz mı acaba tam buğday unu yok da
Kontes0011 Yulaf unu ile omlet yapabilirsin. Yoğurt suyu katabilirsin içine. Lezzetli oluyor iz Blw de zamanla olur
Deletedmom_206 kuzeyinannesi06 Pekmez koymayın ama tatlandırıcı meyve ya da sebze koyun. Peynirli olabilir mesela. Normal un da olur yahu bir şey olmaz.
kuzeyinannesi06 Deletedmom_206 süt 1 yaşından önce yasak olduğu için bir kaç kişi verme demiş postta sakıncalı olur mı acaba sizin bebegınız ne kadarlık 😍
kuzeyinannesi06 arenbeyinannesi bacım muz kabız yapıyor eve sokmuyorum artık 😂 başka neyle denenir ? Bide ne süt ne su var nasıl karışım olacak kız kıvam alıyor mı bu
Deletedmom_206 kuzeyinannesi06 Benimki 3 yaş. Ben pankeklerde filan verdim 1 yaş öncesi. Hiç de bir zararı olmadı. Biraz bu kadarı abartılı geliyor bana. Bu da benim fikrim katılan katılmayan kendi bilir elbette. Zaten size verdiğim yarım ölçü. Ona rağmen birkaç tane pankek çıkıyor. Çocuk hepsini bile yemeyecek. O kadar sütten ne olacak zehir değil sonuçta 😊
arenbeyinannesi kuzeyinannesi06 Evet canım aynı bildiğimiz bebek için pankek oluyor çok lezzetli oluyor biz bile yiyoruz o kadar şey içine koymana gerek yok bebek için. Muz kabuz yapıyorsa havuçlu tarçınlı yapıyorum onunla tatlandırabilirsin