defmommy Kızlar şubatta ilk kez yurtdışına gideceğiz kızımın pasaport ve kimlik fotoğrafı 2 yaş fotoğrafı haliyle yüzü falan değişti yurtdışına çıkışta falan sorun olurmu fotoğraf değiştirmemiz gerekir mi ?
freshmama defmommy 6 aydan eski olmaması gerekiyor, pasaport kontrolde geçirebilirler de problem çıkarabilirler de, şansa kalır bence güncel fotoğraf çektirin riske atmayın, hele vizeye de başvuracaksanız red alma ihtimaliniz artar
nilesea defmommy pasaportun süresi daha çok varsa sorun olcağını sanmıyorum ama bilgim yok, ben de merak ettim, bilgisi olan biri yazar umarım. İyi tatiller şimdiden 🤗
sumeyyeslem defmommy son 6 ay içinde çekilmiş olması lazım değişmişse özellikle tekrar çektirmenizde fayda var
Sevol defmommy 1 yaş pasaportundaki foto ile 6 kez yurtdışına çıktık şu an 3.5 yaşında sorun olmadı. Güncelleme falan gerek yok. En son iki hafta önce döndük sorunsuz. Zaten pasaport kontrolde giriş ve çıkışta fotoğraf çekiyor polisler
defmommy LaraCroftTombRaider uçak 17 bin ₺ konaklama 23 25 falan sanırım emin değilim vergisi de var . Onun dışında günlük turlar olacak oraya da max 20 bin gider diye düşünüyorum
Tatlican defmommy Evet 20 bin gider belki ama harcamanada bagli.Ben gecen yil umreye gittim 12 bin aldim harcasam biterdi ama huzuli alisveris yapmak istemedim 4bin geriye getirdim iş olsun sanki birdaha gidebilecekmiyim bakalim😂
LaraCroftTombRaider defmommy Çok iyiymiş, o parayı Türkiye’de otele vermekten iyidir 😊 iyi tatiller şimdiden 🥳
nilesea sumeyyeslem bu kural yeni pasaport alırken var, normalde yetişkin biri için pasaportu aldıktan sonra pasaport süresince (maks 10yıl) kullanılabiliyor, burdaki mevzu bebeğin 2 ile atıyorum 4 yaş görüntüsü hakkında çok değişiklik olması.aa
sumeyyeslem nilesea bende diyorum ki ilk kez çıkacakları için ve kimlik ile pasaport fotosu arasında fark olduğu için tekrar çekinmesinde fayda var çünkü uyuşmadığı zaman (kişiden kişiye değişiyor) nüfus müdürlüğü emniyete yazı yazıyor bu kişi o kişi mi diye kendileri uğraşır riske atmamakta ekstra iş çıkmamasından iyidir
biriki Değişmenize gerek yok pasaport günü geçmediyse kızımın kimlik ve pasaportu resmi 3 aylıkken ki hali şuan 7 yaşında ve geçen ay gittik yurt dışına sıkıntı olmadı. Resmi değişmek komple pasaport ve kimliği değişmek gerek kimlik ve pasaport 10 senelik her sene zaten değiliyoe büyüyor bizim için de geçerli yani saç rengimiz şeklimiz vs değişiyor 10 sene içinde her değiştiğimizde yenisi mi yapıcaz mantıksız :)
defmommy Tatlican mısır da ne için para harcayabiliriz ki 😁 bi turlara verilecek onun dışında alısveriş yapacak bi yerler falan varmıdır ki bilmiyorum hiç
Egeninannesi2209 Ben mısıra çocuğumun 6 aylık fotoğrafıyla gittim. Şuan 2 yaşında bir sorun yaşamadım.
likeli defmommy fotoğrafın güncel olma zorunluluğu yeni pasaport çıkartacaksanız var. 1 yaşındaki kızımla daha yeni yurtdışına çıktım pasaport fotoğrafı 3 aylıkken çekildi bir problem yaşamadık. Pasaportu da 3 senelik çıkarttık. Sırf fotoğrafı eski diye pasaport kimlik yenilenemize gerek yok zaten bir geçerlilik süreleri var.