Herkese merhaba konu hassas okumak istemeyenler travmatize olacaklar yada tetiklenecekler lütfen okumasın ben rehber öğretmenim ve bugün bir öğrencim intihar etti o kadar üzgünüm ki içimdekileri kimseye anlatamıyorum kendimi suçluyorum sıkıntıları olduğunu biliyordum daha çok konuşsaydım daha çok görüşseydim belki vazgeçerdi diyorum evet sıkıntıları olan bir öğrenciydi ama intihar etmesini beklemezdim kafamızda bazen risk gördüğümüz öğrencileri işaretliyoruz bu çocuğumda o işaret yoktu hayat doluydu gelecek planları vardı üniversite planları vardı sosyaldi sevilirdi arkadaşları vardı çok ama çok güzel bir kızdı manken gibiydi yemyeşil gözleri vardı babasıyla tartışmış babasına artık benim için üzülmeyeceksin seni çok seviyorum beni affet diye not yazıp kendini 9. Kattan aşağı atmış muhtemelen bunu planlamamış ani gelişti diye düşünüyorum bu forumu kullanıyorsanız sizde bir annesiniz demektir biz çocuklarımızı koruduğumuzu sanıyoruz ama onları çok hassas çok kırılgan yetiştiriyoruz bu konularda hep bu yorumu yapıyorum buraya da yazmak istedim çocuklarımız adına problem çözmeye çalışarak onun problemlerini çözerek baş etme çözüm bulma becerilerini ellerinden almış oluyoruz çok hassas dengede durmamız gerekiyor ne onun adına problem çözecez nede tamamen hadi kendin hallet deyip yalnız hissettirecez bazen forumda da görüyorum herkesin evladı kendine biricik ama dünya onlara bizim davrandığımız gibi biricik davranmıyor bizim sunduğumuz gibi altın tepside sunulmuyor herşey lütfen küçük prenses ve prensler yetiştirmeyelim çünkü en ufak problemde dağılıyorlar babasıyla olan basit bir tartışmada(öyle olmasa notunda babasını çok sevdiğini yazmazdı) 16 yaşında gencecik bir kız hayatına son verdi bugün yaşasaydı muhtelemen yarın yada bir hafta içinde yada bir ay içinde yaşadığı problemin önemi olmayacaktı aşılacaktı ama o baş edemedi…duyduğumdan beri çok ağlıyorum , yüzü gözümün önünden gitmiyor…gençlerimiz çocuklarımız problem çözmeyi bilmiyorlar çünkü hiç çözmeleri gerekmemiş anne babalar hep onlar adına çözmüş şimdi basit olarak nitelendirdiğimiz sevgilisinden ayrıldığında ya da ailede arkadaşıyla bir tartışma yaşadığında baş edemiyor çocuk, çözüm yoluda bulamıyor ve hayatına son veriyor bununda geri dönüşü olmuyor artık. hakkınızı helal edin uzun oldu sadece yazmak istedim