senmsii yatır kaldır yöntemini deneyebilirsiniz. Öncelikle ayına uygun uyku ve uyanıklık saatlerine bakmalısınız. 1 hafta boyunca uyku saatlerini oturtmanızı tavsiye ederim. Bir haftanın sonundaki gece uykusunda yatır kaldır yapabilirsiniz. Bu yöntemi araştırmanızı öneririm ben kendi yaptığım şekliyle anlatacağım. Her bebek ve huyu farklı olduğu için kendiniz bebeğinize ıygun davranabilirisiz. Bebeğimle rutinlerini yaptıktan sonra onun yüzünü seviyorum saçlarını seviyorum ve iyi geceler diyerek yatağına bırakıyorum, yanındaki uyku arkadaşını gösterip uyuma zamanı diyorum ve kendi yatağıma oturuyorum. Hareketlenirse hemen müdahale etmiyorum ama ağlarsa kucağıma alıp şişşş diyorum ve tekrar yatağa bırakıyorum popısuna pat pat biraz vuruyorum tekrar bırakıyorum, yeniden ağlarsa tekrar alıyorum. Burda dikkat etmeniz çocuğu kucağa ve pat pata alıştırmadan bu süreci yönetmek. Ben bunun için ilk başta uykuları ne kadar uzun sürse de dönse de hemen uyusun diye müdahale etmedim, yatağını tanıdı benim sınırlarımı öğrendi. Zaten ağlamadığı sürece müdahale etmiyoruz, ve onu yatakta da sakinleştirmemiz gerekiyor. Ben yatağında çok şiddetli ağlamıyorsa biraz saçlarını okşuyordum ve tekrar çekiliyordum. İlk bir kaç gün yatır kaldır zor olabilir ama çocuklar düzene hemen alışıyor. Biz bu yöntem sayesinde desteksiz uykuya alıştırdık. Benim bebeğim kucakta sallanarak ve pış pış sesi açık bir şekilde uyuyordu. Uyku düzeni, rutinler ve bu yöntem ona çok iyi geldi. Dediğim gibi yöntemi araştırmanızı ve bir düzen oluşturmanızı tavsiye ederim.