lena00 Kızıma kilo alımı yavaş olduğu için çölyak testi verdik sonuç böyle geldi anlayan var mı? Dr gitcez tabi ![https://mutluresim.com/images/2024/12/23/1MCMaL.jpeg] Anti-Doku transglutaminaz IgA 0.25 NEGATİF
Nur0646 lena00 çölyak yok gibj bugün Mehmet Cengiz paylaşmıştı ordaki değerde pozitif yazıyor ve referansı yuksekti
doruky26 Minnakelifim merhaba çok geçmiş olsun benim anti-doku transglutaminaz antikoru, IgA değerim 248 çıktı. Yanında başka test yok Çölyak pozitif mi oluyor acaba bi bilginiz var mı
lena00 _sedakasm evet belirtimiz yoktu sadece kilo alımı yavaş olduğu için tedbir amaçlı çölyak testi istedi doktor ihtimal vermemişti zaten
Alisvehumos Bende 2 ay önce 6 yaşındaki oğlum için verdim negatif,sadece persentilin gerisinde diye test verdik doktor istedi başka bir şikayetimiz yoktu
_sedakasm lena00 Anladım benim oğlumda da çölyaktan şüphe edildi bizim de negatif çıktı sadece kan testi vermiştik acaba kan testi yeterli oluyor mu diye sormak istedim, teşekkür ederim
Minnakelifim doruky26 merhaba değeriniz yüksek çıkmış. Colyak olabilirsiniz yada gluten intoleransı bunun için kesin tanı endoskopi ile anlaşılır. Gastroenteroloji doktorunuz sonuca göre hareket eder. Bazı doktorlar endoskopi yapmıyor glutensiz besleniceksiniz deyip gönderiyor. Endoskopi kesin sonucu verir.