cananelisa Kızlar ek gıdaya başldık patates havuç bal kabağı denendi taze kabak red yaşadık şimdi meyvelere geçmek istiyorum ama bi kısım meyve yerse sebze yemez diyorr napmalıyımm 5 buçuk aylık bebeğim nasıl ilerlicez nolcak
nnoktaa cananelisa meyve için acele etmeyin. Sebzelerden devam edin. Ayına göre hangi sebzeleri yiyebilirse onları tattırın. Ardından onlardan karışım yapın. Mesela bi gün havuçlu patates bi gün kabaklı patates gibi.
balporsugu7224 cananelisa herşeye kulak asma bence içinden nasıl geliyorsa öyle yap bende öyle yaptım bebegin damak tadı zaten var neyi sevip sevmeyecegine kendi karar veriyor bebeğim haşlanmış yumurta yemez ama tava da salçalı yağlı yer 😂😂
yaraliceylanim cananelisa ben ucundan veriyorum 5 aylıgız meyve yedi ilk şimdi yumurta ve patates verdim onları yedi üst üste aynı beşinden sıkılıyolsr mesela muzu çok sevdi dşye dedesi falan da vermiş yememiş içine azıcık yoğurt kattım hemen yedi yani çeşitlendirmek de çok önemli bence
cokbilmismom Ben ek gıdaya geçerken yazdı ve ilk kavun karpuz yalatmistim. Tam yedirmemiştik tabi. Bence bu sıranın bir kuralı yok istediğini yedir ben yoğurtla başladım sonra havuc, yeşil kabak, tatlı patates, elma, üzüm, armut, karpuz, kavun vs devam ettim
cananelisa cokbilmismom herkesss bişi sölüyorr bende senin gibi ilerleyim diyorum tammm biri dio sakın yapma red yaşarsın iyide her türlü yaşıcaz şey dicem elmayı haslayıp mı verim rendeden mi geçirim
cokbilmismom cananelisa elmayı haslamayin direkt cam rendeden geçirin öyle güzel oluyor. Valla içinizden nasıl geliyorsa öyle başlayın devam edin çocuk zaten kendi isteklerini çok güzel belli edecek
cananelisa nnoktaa 5 buçuk aylık zaten 1 çay kaşığı bile zor yiyor patates havuç bal kabağı Taze kabak red etti bunları karıştırıpmı vereyim şimdi
amazontuba cananelisa ben meyve olarak avokado ile başladım onun tadı da malum sebzeler gibi 🤭 tercih edebilirsiniz
balporsugu7224 cokbilmismom yorumlarına ara sıra denk geliyorum ve sürekli aynı fikirde olduğumuzu görüyorum acaba sen benmisin💞😂
cananelisa cokbilmismom cam rende neden mesela normal rende neden değil yanlş anlamayın eskiden cam rendemi varmış
cokbilmismom balporsugu7224 yaaa ne güzel 😍😍 valla ben çok ince eleyip sık dokumuyorum bebeğe göre hareket ediyorum ve kendi beslenmem tarzımıza göre çünkü doktorumuzun önerisi bu.
yaraliceylanim cananelisa hayır hayır ayrı ayrı önce bir gün patates denetim patates alerjik değil diye biliyorum bıraktım üç gün yumurta sarısı sadece sarısı denettim zaten az kaldı beş buçuk olacak
cokbilmismom cananelisa onu benden anlamıyordum neden yani diyordum ama alınca anladım 😂 cam rende meyveleri püre gibi yapıyor. Mesele halama gitmiştim armut verecektim bebeğe ama cam rende yoktu yanımda normal rendede yapıyım dedim bildiğin tane tane kaldı meyveler ve o zaman daha 6 aylıktı hepsini çıkardı ağzından yemedi ögurdu. Bu arada ben sebzeleri hep çatalla ezdim hiç blender kullanmadım taneliye alışsın diye ama işte armut sertti normal rendede asla güzel bir kıvam almadı
cananelisa cokbilmismom sebzeleri bende çatalla ezdim emzik le verdim ilk suyunu falan emdi ama kaşıkla verince çok az yedi alışcakk illaki neyse cam rendeyi alayım p zaman kırılma riski falan yok dimi içine falan cam kırığı allah korusun
cananelisa cokbilmismom blenderdan geçirmedim ama. Ne bilim tam oturamıyor zaten eziyet etmiş gibi hissediyorum kendimi
cokbilmismom cananelisa tam oturamıyorsa ek gıda için hiç acele etmeyin zaten ömür boyu yemek yiyecek emiyorsa bol bol anne sütü alsın emmiyorsa mamaya devam zaten ek gıdaya suan çok yüklenmeyin o zaman