merveer96 Merhaba kızlar oğlum 14.5 aylık. Bir şeyi istersen işaret parmağı ile göstermek yerine elini uzatıp o nesneye gel gel yapıyor. İşaret etmiyor işaret parmağını uzatmıyor. Normal mi sizce
merveer96 merveer96 bu arada hala konuşmuyor arada bir dededede ve bababbaa geliyor o kadar. Ama alıcı dili güzel. Komutlara uyuyor oyun oynuyor. İntermet o kadar etkiliyor ki beni otizm korkuyorum
kzbndmrci merveer96 her bebeğin gelişimi bir değildir bazısı erken bazıısı zamanında bazısı ise gec konusabilir 12-18 aylarda bazende 8-18 aylarda ilk kelimelerini söylerler. Eğer içinşz rahat etmezse bir uzamnla görüsün içinizi rahatlatacak eğer gecikme varsa size destek olacaktır
ayseeeciik25 Benimde 10 aylık oğlum kitapta birşey gösterdiğimde parmağıyla göstermiyo elini yumruk yapıp gösteriyo daha küçük gerçi benim oğlum ama birşey olduğunu düşünmüyorum
berrakhsmnlr Benim oğlum 15 aylık aynı sizde olduğu gibi konuşmuyor şuan anni arada diyor dededede babababa falan o kadar işaret etme de aynı elini uzatıyordu son 15 gündür falan işaret parmağını kullanıyor endişe etmeyin bi sıkıntı olduğunu düşünmüyorum