nazlik Kızim 4 buçuk aylık 5 ayı bitirince ufaktan başlasam diyorum ama sebzeleri haşla püre yap saçma buluyorum 🥴🥴 nasıl nasliyorsunuz neler yapıyorsunuz buyurun paylaşın benimle. İlk oğlumda babannesi cok müdahale ettiği için eğriyi doğruyu karıştırdık şimdi ne yapacam bilemedim
cokbilmismom nazlik sebzeleri haslayip çatalla ezeceksiniz. Ben yoğurtla başladım. Sonra yeşil kabak, havuç, elma, armut, tatlı patates, bal kabağı, avokado devam ettim. Hep çatalla ezdik püre yapmadım. Sebzeleri haslamak mi sacma geliyor püre yapmak mı
aylin940_ nazlik benim ilk çocuğumda herşeyi verdim ne yesem azar azar onada verdim biraz büyüyünce herşeyden yemek istedi zaten şimdide maşallah hiç yemek ayrımı yapmaz boyu kilosu çok iyi yaşına göre çokta pinpirikli olmamak lazım bence zaten yediğimiz herşeyden istiyodu veriyoduk iyikide öyle yapmışım çokta sağlıklı maşallah 😀❤️
AzraLina2024 nazlik Benim kızım da 5 ayını doldurdu. Önce yoğurt verdim sonra irmik pişirip verdim. Cam rende ile elma rendeleyip verdim. Yarından itibaren de bal kabağı vericem. 3 gün kuralı yapıyorum alerji vs durumu olursa hangi üründen kaynaklı olduğunu anlayabilmek için. Yedikten sonra mutlaka 3-4 çay kaşığı su içiriyorum bunu da dipnot olarak ekliyim 😌
nazlik cokbilmismom püre yapmak saçma geliyor ama haşlamak yerinede farklı tarifler olsa diye düşünüyorum saf tadını alsa bile sonradan onu yemez ki mesela ilk yoğurt olsa sonra kabakla yoğurt olsa biraz lezzet katar
ymrrrr Yoğurt mayalayıp ilk onunla başladım azar azar daha sonra baktım 2 günde alerji yok havuca geçtim sonra havuç verdim buharda haşladım az bişe daha sonraki gün havuç yoğurt verdim sonra kabağa geçtim kabak verdim sonra kabak havuç yoğurt verdim bugün patatese geçtim pek sevmedi bakalım ne olacak çatalla eziyorum hafif pütürlü öyle öyle tadımlar bitince çorbalara geçeceğim öğün artıracağım hafif de zeytinyağı kullanıyorum ezdikten sonra tıka basa dpymasına gerek yok tadım ayı bu ay
cokbilmismom nazlik 5 aylıkken başladım yoğurtla başladım ben zaten. Daha sonra havuç sonra kabak, patates falan ilerledim. İlk önce saf halleriyle tattırıyoruz ki herhangi bir alerji durumu olusacakmi diye. Daha sonra değişik tarifler yakılıyor mesela 8 aylık. Soğan sarimsak kiyma pirinç kabak pişirip yediriyorum. Ama ilk etapta sebzeleri haslamadan nasıl tattırmayı düşünüyorsunuz
nazlik cokbilmismom haşlamadan tadımını yaptıracağım diye bir şey demedim ki Sadece tatsız tuzsuz geleceğinden emin olduğum şeyi yedirirken çocuğun zevk almayacağını bile bile ne bekliyor olabilirim ki bunu saçma buluyorum sadece Tadım gerçekten yiyeceğini düşündüğümüz yiyecekler için yapılmalı ki bak sen bunları tadacaksın böyle yaşayacaksın mesajı verilmiş gibi olmalı ama hangimiz haşlanmış havuç ve brokoli yiyoruz veya kabak. yani hayatının devamında yemeyeceği şeyleri tattırmak bana çok manasız geliyor birçok çocuk sebzeleri o haliyle tanıdığı için sebze yemeği sevmiyormus mesela bunu çok anneden duydum Ben mesela tadımı labne peynirli ve yoğurtla başlatmayı daha mantıklı buluyorum ne şeker var ne tuz sonrasında da mesela yoğurtla kabak verilebilir ertesi gün yoğurtlu havuç verilebilir gibi Ben bunu daha mantıklı buluyorum böylece önceden yoğurt yiyen çocuk yoğurtlu kabak yediği zaman alerji oluşuyorsa önceden yoğurt yediği için kabaktan alerjisi oluşmuş olacak bunu da denemiş oluyoruz o yüzden çoğunluk ne düşünüyor diye sordum
nazlik AzraLina2024 şu evet bencede verilmeli çok önemli. siz sebze vermedinjz sanırım tadiim yaparken
AzraLina2024 nazlik açıkçası başlamaya karar verdiğim de evde ne varsa onu verdim şuan sebze ağırlıklı gitmeyi planlıyorum
amazontuba nazlik alerjisini kontrol etmek için böyle yapmak gerek ama🤷♀️ başka formda verilemez diye düşünüyorum. Onların tad kavramı ile bizimki bir değil onların içtiği mama bize ne kadar iğrenç geliyo tadı yok tuzu yok. Biraz daha büyüyünce 8 aylık filan olunca hem sebzelerle kıyma gibi. Şeyleri karıştırabilicez daha lezzetli olacak hem de tad duygusu oturmaya başlayacak.
cokbilmismom nazlik ya tabii tatsız tuzsuz ama böyle yemek zorundalar maalesef sevip sevmemek tamamen bebekle alakalı. Benim kuzenimin çocukları buyuduler haslanmis Brokoli havuç vs öylece yerler mesela tamamen yapi ve alışma meselesi. Ben doktorumun söyledikleri dogrultusunda ek gıdaya yoğurtla başladım ama ilk tattıracağım sebzeyi yoğurtla vermedim, onun tadını tek olarak almalı diyor doktorum. Mesela şimdi sen onları tek tek tattıracaksın tadimlar bitince birbirine uyan şeyleri karıştırıp pişireceksin. Ama yine tatsız tuzsuz olacak buna yapacak bir şey yok. Çok güzel karışımlar yapıyorum brokoli havuç patates sarımsak et suyu pişiriyorum içine çok azcikta kıvam vermesi için un yerine tarhana koyuyorum ama tadı tuzu yine olmuyor bebeklerin kaderi bu yapacak bir şey yok 😂 her şeyi tadı olsun diye yoğurtla veremezsiniz ki tuz olmadıktan sonra zaten asla tadı olmayacak yani bize göre ama bebeklere göre öyle değil çünkü tuzu bilmiyorlar zaten. Yani benim mantığım bu yönde tabi ki her anne bebegi için en iyisini yapar o yüzden bir sey diyemem size sadece yaptığımı anlatırım 🥰
nazlik amazontuba ya mesela alerjisi test edilmiş iki ürün karıştırılıp verilebilir ya o mantıkla düşündüm bende sırf nasıl yapacağıma karar veremedim için ek gıda başlama zamanı gelse bile başlamasam diyorum,😊