kuzisko öncelikle bir süre ev işlerini unutun, en azından vazgecebileceklerinizi geciktirin. Karnınızı doyuracak yemeğiniz temiz kıyafetiniz olsun yeter. Çünkü hem süt arttirma stresi aynı zamanda emzirmeye devam etmek, hem evde bir şeyleri yetiştirmek çok zorluyor. Benim de ilk ay sağ mememi reddediyordu süt az olduğu için ama solu emzirirken bebeğin yönünü değiştirmeden sağa kaydırıp orda bir süre gecirttirdim sonra sola tekrar dönüp karnını doyurdum. Bunu deneyebilirsiniz. Emmiyor sütüm az diye bırakmayacaksiniz, beş dk da olsa o tarafi da emzirtin yoksa iyice kesilir süt.
Bunun dışında sağım coook işe yarıyor. Her emzirmeden sonra iki memedeki süt boşalana kadar sagdiniz sonra en az iki üç dk daha sağıma devam etmelisiniz ki beyne bebeğe süt yetmiyor süt üretmeye devam et diye sinyal göndersin. Ayrıca gece de olsa 2-3 saatte bir emzirmeyi bir kere de olsa sağmayi ihmal etmeyin. Bir hafta devam etseniz bile farkı göreceksiniz.
Bir de powerpumping denen bir sistem var. Bunda da aralıklı ama üst üste sağım yapıyorsunuz ki şöyle açıklayayım, 20 dk sagdin 10 dk mola, 10 dk sagdin 10 dk mola sonra 10 dk daha sağım. İki meme icin tek süt sağma pompaniz varsa da 20 dk sağ 20 dk sol, 10 dk sağ 10 dk sol, 10 dk sağ 10 dk sol yapiyorsunuz. Meme dinleniyor tekrar sağım, dinleniyor bir daha sağım yani. Sütünüz çoook azsa bunu günde 3, gecede 1 kere; daha iyi durumdaysa da gündüz herhangi bir saatte 1, gece de 1 kere yapabilirsiniz. Ben de düzenli yapamıyorum bebisten ama her gece muhakkak bir kere powerpumping yapıyorum bebek uyudukktan sonra. Ben sol memeden mastit olmuştum sütüm kesilmişti, soldan emmiyordu, süt de iyice azalmıştı. Hatta solda 10-15 milime kadar azalmisken sütüm şimdi 35-40 geliyor. Yeni başladım bu sürece de. Nasıl devam edecek görecez ama bir haftada bile etkili olduğunu farkettim. Düzenli sağım yapabilsem daha çok fark göreceğime eminim. Bu anlattıklarım emzirme danışmanlarindan öğrendiklerim, emziren annelerin tecrübeleri. Yine de sıkıntılarınız devam ederse Instagram’da çok tatlı bir hemşire var. Instagram kanalinda ücretsiz emzirme danışmanlığı yapıyor. İsmi Arzu Aydın, onu da takip edip sorularınızı sorabilirsiniz seve seve yardımcı olur ❤️