ronay150_ özellikle popo deliğindeki geçmeyen kızarıklık buna işaret. Bizim belirtilere çok benziyor. Maalesef inek sütü alerjisi vardı benim kızımın da. Bir çocuk alerji doktoruna görünün öncelikle sadece çocuk doktoru değil, test sonrası size bir diyet önerir o şekilde hafifler belirtileriniz. Ama benim gibi kanda negatif çıkarsa siz yine de diyet yapın. Negatif çıktı diye yedim içtim daha kötü oldu benim kızım çok çektik egzamadan.. 3 aylık sonrasına deri testi yapılıyor biz deri testinde netleştirdik alerjiyi sonrası zaten doktor yönlendirmesi ile güzelce iyileşmeye gider merak etmeyin şu an kızım 1 yaşında ve 7-8 aylık civarından beri yoğurt peynir vs yiyor. Ben de 6 aylıkken yavaş yavaş diyetimi açmıştım doktor yönlendirdi tabii o şekilde hafif hafif bıraktım tamaman diyeti. Ayrıca sizin süt olmayabilir, yumurta olabilir veya belki glutendir belki domatestir belki şeftalidir belki ceviz fındıktır, susamdır her şey olabilir. O yüzden öncelikle gidip bi kan testi yaptırın sonra ona göre diyet yaparsınız. Mesela benim testle tespit edemediğim dönemde doktor her şeyden az tüket demişti. Sabah kahvaltıda minik bi beyaz peynir çok az yumurta, fındık badem vs tüketmemiştim mesela ceviz yiyordum biraz. Tahin yani susamdan dolayı helva yeme demişti. Azıcık beslenerek takip ettik azalıyo mu belirtiler diye. Çok zor bi süreç ama düzenli yaparsanız mesela yediğiniz ettiğiniz şeyleri her gün çetele tutup yazarsanız tespitiniz kolay olur. Sabah peynir yedim bundan oldu galiba diye tespit etmeniz kolaylaşır. Bir de insan geçmeyecek sanıyo ama gerçekten hepsi geçiyo iyileşiyorlar sakın kendinizi üzmeyin. Çünkü sütünüz etkilenir. Zaten diyet yaptığınızda beslenmeniz etkilenecek bu yüzden bol bol su için, bulgur yiyin, marul ve dereotu tüketin, üzüm pekmezi tüketin, muz tüketin. Bunlarda bolca kalsiyum var ve sütü kalsiyum yağlandırır/artırır. Ayrıca hap olarak da kalsiyum içeren haplar kullanın bu dönemde. Çünkü siz sütünüzle birlikte tüm vitaminlerinizi bebeğinize veriyorsunuz yerine koyamayınca da ağrılarınız olur halsiz olursunuz. Mutlaka takviye alın.. çok geçmiş olsun🥲