Nika bizim uyku düzeni denen şey çok kötü. Yani bir düzen yok. Size yazayım nerde hata yapıyorum belki yardımcı olursunuz.
Kızım doğduğu günden beri hep geç yatıyor yani hep böyleydi… 5 günlükken bile sabaha kadar oturduğumuzu biliyorum. Sabahları geç uyanı büyük ihtimalle burda hata yapıyoruz değil mi ? 9 10 aralığında uyanıyoruz. Gece geç yatıyor diye kıyamadım bir dönem bıraktım uyudu. Ve açıkçası bende geceden çok yorulduğum için bana da kolay geldi ve bende uyudum.
10 da kalkar. 2 gibi tekrar ilk uykusuna yatar. Bu uyku 1 saat 1,5 saat sürer 4 gibi uyanır. 6 gibi tekrar uyumak ister. Bu uykusunda şekerleme yapar yarım saat 40 dk anca uyur. Zaten saat 7 olur. Bundan sonraki uykuda gece uykusuna geçmesini bekliyorum ama 9 olunca yine ara uyku yapıyor şekerleme yapıp uyanıyor. Odadan çıkmadan uyutmaya çalışıyoruz ama nafile olmuyor bizde pes edip çıkıyoruz odadan artık 1 saati buluyor. Bundan sonrası gece 1-2 ye sarkıyor ve uyumuyor bu saatlere kadar. Hastaneye gittiğimiz günlerde hasta olduğu günlerde erkende kaldırdım ama yine gecesine aynı oldu yani sabah erken kalkmaması mı sorun onu da anlamış değilim. Ve gece 1 2 de uyuduğunda diş döneminde 1 saate bir uyanır. Şu an biraz normale döndü 2 saate bir uyanıyor. 3-7-8.30 şeklinde uyanıyor. Sonra yarım saate bir uyuyup uyanıyor 10 da öyle oluyor yani düzeltmeye çalıştım ama 2. Aydan beri maalesef düzelmedi