rumeysa24 Merhaba güzel anneler bugün 1 yaş 20 günlük bebeğim var bugün 1. Yaş kontrolüne gittik özel doktorumuza b12, folik asit ve tiroid değerinin düşük olduğunu söyledi bebeğim yemeyi seven bir yemek her şeyden yer yiyor mu diye sordu evet dedim o zaman bunun altında bişey olmalı bu değerler böyle olamaz dedi kanlar karışmış olabilir dedi yada ben emziriyorum benim değerlerimin düşük olabileceğinden şüphelendi çölyak vb bişey de olabilir tekrar tahlil verin konuşalım dedi başına gelen var mı ne yapmalıyız ?
nilesea rumeysa24 öncelikle moralinizi bozmayın, benim kızımın da b12 biraz düşük çıkmıştı o aylarda, takviye verdi doktor, demiri de sınırdaydı takviyeye gerek yok demişti, tiroid bakılmış mıydı hatırlayamıyorum.
rumeysa24 nilesea doktorumuza güveniyorum eğer değerler böyleyse ve yiyorsa normal değil altında bişey vardır dedi yani çok mu detayına girdi biraz aklım karıştı
Beaawullf rumeysa24 yiğenimin de b12 si yüksek çıkmış 13 aylık oldu ve hiç bir şey yemiyor su içmiyor ablam sormuş doktor iniş çıkışlar olabilir korkma demiş bol bol su içir demiş sizde biraz zaman geçince tekrar baktırın bi isterseniz değişir korkmayın.Doktorlara da güven olmuyor şimdi içiniz rahat edecekse farklı bir doktora daha gösterin
butterflyy_ rumeysa24 merhaba 9. Ay 12. Ve 15. Ay kan değerlerine bakıldı sen son 1 hafta önce gittim ve b12 demir eksikliği ne kadar destek takviye versem de yükseltemedik b12 için dodex ampul ağızdan kullandık 2 sefer 4. Aydan beri düzenli bestiron kullanırım yemesi çok çok iyi çeşitli de yediririm ama yok yani değerleri düşük 15 ay 9.9kg doktor gastroloji bölümüne yönlendiricem dedi bunları yapıp düşük çıkması normal değil dedi gluten hassasiyeti veya çölyaktan şüphelendi ben de çok üzüldüm neden olur diye genetik yatkınlık dedi ailede varsa bebekte de görülür çeşitli yese d e bağırsakta emilimi olmaz vitaminleri alıp kana karışmaz dedi bilgisi olan aydınlatır mı bizi nasıl ilerliyor süreç
Gizemanne123 Gluten alerjisi demek çölyak. Buğday yulaf çavdar ve arpa içeren tüm gıdalardan uzak durmak gerekiyor. Ekmek makarna vs.