motherandhappy Hanımlar merhaba kızım 4.5 aylık uyku eğitimi vermek istiyorum hamakta sallanmadan uyumuyor bide pış pış sesi açık olmalı sürekli gittiğimden yerden hemen eve dönmek zorunda oluyorum alan var mı aranız önerisi olan uyku eğitimi için Esra hanım var ona sordum ama biraz da pahalı geldi fiyatı Esra hanımdan alan varsa ve olumluysa dönüşler yine veririm o parayı ama başarısız olursak diye endişeleniyorum
sedaki motherandhappy bende konuştum bi uyku eğitmeni ile anlaştım falan. Eşim istemedi hiç istekli değildi. Para göndercem ama emin olamadım sürekli sorular soruyorum. En son dedim ağlatma olcak mı? E çocuk bu tabi ağlayacak dedi. Ağlatarak yataga mahkum etmek. Tek bırakmak bana pek samimi gelmedi vazgeçtim
sevgi45 Uyku eğitimi diye çok araştırdım hatta biriyle anlaştım ücretini ödedim. Çok bilinen bir sayfa. Ses kayıtları gönderdiler eğitim için. Şok oldum. İnanın ben bunu bırakın kendi çocuğumu başkasının çocuğuna yapamam. Resmen öğrenilmiş çaresizlik. Ben de çok uykusuzum zor durumdayım ama bizim uykularımız bir şekilde düzelir ama o travmalar çocuktan gitmez. Bence bunun geçici bir süreç olduğunu kabul edin o zaman daha sakinleşiyor insan. Uyku aralıklarına bakıp ona göre uyutmaya çalışın yavaş yavaş çok uykuluyken başka methodlar deneyin ben öyle yapmaya çalışıyorum mesela hep memede uyuyordu benim oğlum. Şimdi hergün deniyorum sırtını ovarak ninni söylüyorum bazen öyle uyuyor
motherandhappy sevgi45 benden bundan korkuyorum eğitim vericem diye travma yaratmak istemiyorum bebeğim ağlarken bırakamam yatağında
muhendis__anne Ben bir danışmanla görüşmüştüm bu konuyu 21 gün istikrarlı bir şekilde devam etmemiz gerekiyor demişti benim bebeğimde sadece kucağımda uyuyordu ben de 21 gün yapacaksak ben kendim de veririm eğitimi diye düşündüm zaten araştıra araştıra baya bilgi sahibi olmuştum şuan bebeğim 15 aylık ve yatağında kendi kendine uyuyor üstelik süreci yayarak ve ağlatmayarak başardım kendimle gurur duyuyorum bu konuda:)Time sleep deyince kendisi gidiyor yatağına
mommybuse muhendis__anne neler yaptınız bu süreçte biraz bahsedebilir misiniz benim bebeğimde 10 aylık sadece emerek uyuyor😭
busesaree Ben de bebeğime kendim eğitim vermeye başladım bebeğinizi gözlemlemlemek ne kadar uykuya ihtiyacı olduğunu anlayıp ona göre bir program yapıp uyku rutini oluşturmak önemli mesela biz 7buçuk gibi kalkıyoruz 9:30-10:00 durumuna göre ilk uyku 30dk-1saat arası daha sonra 12:30-13:00 1-1buçuk saat son uyku 16:00-16:30gbi gündüz uykuları bu şekilde ayarlayınca 20:30gibi de gece uykusuna yatıyor 6buçuk aylığız saatleri ihtiyacına göre ayarladığım için genelde direnmiyor rutin kısmını henüz oturtmadık devam ediyoruz uyku rutin kitap okuma gibi sürekli uyku öncesi yapılabilecek bir şey bulup ona uyku sinyali vermek için
selensrdg busesaree uyku saatlerimiz aynı bebeğim 6 aylık ama gece uykusunda 20 dk bir uyanıyor tam dalması gece 2 yi buluyor ve gece 2 den sonra da 1.3 saatte bir uyanıyor. Uyku eğitimi kesintisiz uyku sağlıyor mu anlayamadım
busesaree selensrdg biz gece uykularında hiç problem yaşamadık denebilir o yüzden yorum yapamıyorum fakat takip ettiğim bir doktor kesintili gece uykusu için bir problemi olabileceğini anlatmıştı gaz sorunları, açlık, oda ısısından rahatsız olması gibi.