123456 Öncelikle bebeğim ilk 5 günlük olana kadar zaten küçük olduğu için çok ağzını açamıyordu ve tabi çenesi de hemen yoruluyordu. Bende tam bilememiştim emzirmeyi. Sonr eğitimini aldım sağlık ocağındaki ebeden. Üstelik hamileyken gebe eğitimlerine gitmiştim ama teorik olarak videolardan bilmekle, pratikte kendi bebeğinle canlı canlı yapmak çok farklıymış.
Sonrasında bebeğim acıktıkça emzirdim. Hani 2 saatte bir emzirin filan diyorlar ya, yeri geldi saat başı emdi yeri geldi iki memeyi emdi sömürdü 3-4 saat uyudu. Yani “hık dedi mi verdim memeyi” uyuyan bebeği de uyandırmadım. Yalnız bunu bebeğim 10 günlük olup sarılık filan yok dedikten sonra yaptım.ilk 10 gün uyandırıp emzirmişliğim var.
Acıktığında zaten ağzını açıyor, eğer ucunu alırsa sadece geri çekiyorum mememi ağzından.Meme ucunu ovalayıp hani soğuk havalarda büzüşür ya öyle yapıyorum.Ve bebeğim ağzını açınca çenesinden baş parmağımla dokunup aşağı çekiyorum. Emzirme pozisyonumda tam karnı karnıma paralel dönük,alttaki kolu aşağıda serbest, üstteki kolu emzirdiğim mememin üstünde oluyor.Sağ memeyi emziriyorsam diyelim, sağ kolumla bebeğimi tutuyorum, sol elimle 4 parmakla alttan memeyi kaldırıp baş parmağım memenin üstünde kavrayarak tutup başını ağzına lök diye sokuyorsun. Zaten başı komple alınca cork cork emiyor. Bunu öğrendiğimden beri çenesi de çok yorulmuyor ve uzun süre emiyor.10 dakkada bırakmıyor memeyi, haliyle ön sütten sonra yağlı sütü de alıyor.
Yazdım açıkca ama tam olmazsa netten bak.Nelere nelere bakıyoruz öğreniyoruz da ben bunu nasıl araştırmadım emzirme videoları yöntemleri izlemedim diye kızmıştım kendime.