Herkese merhabalar. Deneyimli veya deneyimsiz annelerden fikir almak istiyorum. Aslinda kendinizi dusunerek de cevap verebilirsiniz. Ben tek cocugum kardesim yok bu zamana kadar eksikligini hissettim mi pek bilmiyorum acikcasi varligini bilmedigim icin yoklugu rahatsiz etmedi belki de, 18 aylik bir kizim var her zaman aklimda bir kardesi olsun dusuncesi var hatta mumkunse kiz olsa iki kiz kardes cok iyi anlasirlar gibi geliyor. Bir de asil mesele su ki ben evlenmeden once hep yalnizdim ve ailenle iletisimimde iyi degildi sanki yani hep odama cekilirdim evimiz sen sakrak neseli olmazdi ama kalabalik evler sanki hep daha neseliymis gibi gelirdi bana en azindan iki cocuk olunca sanki ailelerin cocuklariyla iletisimi de artiyor gibi geliyor. Bu belki de yanlis belki tamamen benim ailemle ilgiliydi bu iletisim sorunu. Ama ben cocugumun buyudugunde de evinde mutlu konuskan neseli olmasini evini sevmesini istiyorum. Ben mesela hep kardesi olan arkadaslarimin onlarla iliskisine ozenirdim sanki daha baglilar gibi gelirdi. Bunu yasayan var mi gercekten tek cocuk olup tam tersi olan da vardir belki de bilemiyorum sizden dusuncelerinizi ogrenmek istiyorum. Kardesin tek olumsuz tarafi maddiyat gibi geliyor yani ilerde iste 2 ev kalacaksa 1 ev kalacak gibi ama onun disinda iyi ve saglam baglari olursa her zaman birbirlerine destek olurlar gibi geliyor