fraubi Kızlar 3 aydır haftada 3 ders olacak şekilde ( bazen işlerim çıkınca 2 kez ) pilatese gidiyorum. Ama ne kilo ne sıkılaşma konusunda bir gelişim göremiyorum .Sizce bir yerlerde yanlış mı yapıyorum ?
sek_kahve fraubi yani başınızda bir hoca ile yapıyorsunuzdur diye düşünüyorum. Yaptığınız sporu bilmiyorum ama bildiğim şey şu, kalori açığı oluşturmadan kilo vermeniz mümkün değil. 3 aydır kilonuz değişmediyse diyetinizi bir gözden geçirin bence
Esraesra08 fraubi ilk önce kilo vermeniz beklenir daha sonra sıkılaşma gerçekleşir protein ağırlıklı beslenmelisiniz yağ tuz şekeri hayatınızdan çıkarmalısınız reformer plateste kilo pek verilmeyebilir bunun için kardiyo şart daha hızlı çözümde kardiyo hafif tempoda 20 dk koşsanız bile ilk etapta yeterli olacaktır
Asyaveannesi04 fraubi ölçüm yapmıyor mu hocanız bende 1 senedir gidiyorum hem sıkılaşmam hem kilo hemde göbeğim dümdüz oldu ama yediklerime de dikkat ediyorum doğumda 30 kilo almıştım hepsini verdim
damladll fraubi reformar a bende çok gitmek istiyorum kilo verdim sıkılaşmak için istiyordum ama burada daha önce de işe yaramadı gibi başlıklar gördüm biraz hevesim kaçtı, çocuktan dolayı zaten zor gideceğim bilemedim şimdi yine aklıma geldi 😂
fraubi sek_kahve Evet fizyoterapist bir hoca eşliğinde yapıyorum. Beslenmem konusunda çok dikkat etmiyorum ama eskisine göre daha dikkatliyim. Hiç dikkat etmesem aynı eskisi gibi yesem bile spordan dolayı farklılıklar olması lazım değil mi ?😅
sek_kahve fraubi 😄 belki oluyordur ama henüz siz fark etmiyorsunuzdur, spor biraz uzun soluklu sayılan bir süreç… Hocanızla bu konuyu oturup bir konuşun bence
fraubi Esraesra08 O kadar emek verip zaman ayırıp yapıyorum ama sonuç alamayınca motivasyonumu kaybediyorum. Nerede yanlış yapıyorum diye düşünüp duruyorum. Sanırım pilates yerine başka bir spor seçmeliydim 😄
Esraesra08 fraubi 3 ayda yeterli değil sıkılaşmak için ama zaten ben 7 8 ay gitmiştim götümden terler akıyodu yapmadığım sey kalmamıştı yani yeni yeni sonuç almaya başlamıştım sıkılaşmak çok zor o fit vücuda sahip olmak gerçekten
fraubi Asyaveannesi04 neler yapıyordunuz pilateste ? Sürekli farklı hareketler ekleniyor muydu? Biraz detay verebilir misiniz ? ☺️
Asyaveannesi04 fraubi bolca karın hareketi, squat, plank ve evet sürekli farklı hareketler çok memnunum bu yüzden
Hkgi fraubi önce beslenmeye dikkat edip kalori açığı yaratıp, kilo verip sıkılaşma gözlenir. Birde doğru nefes alıp verme çok önemli pilateste yaparken kas ağrılarınız olursa doğru yoldasınız. Sıkılaşmak için çok zaman gerek ay değil hatta sene :)