Ruveydaa Kizlar selam 23 aylık oğlum var. 60 kelimesi var. Her şeyi anlar, yapar vs. Ama konuşmuyor. 2li kelimelere gecemedik. Kitap okuyorum oyun oynuyorum yok olmuyor. Ne yapacağımı bilemedim artık.
bikahveicelimmi Ruveydaa bosuna endise ettigini dusundum. 23 aylik daha 2 yasina bile girmemis, 60kelimesi varmis sizi de anliyormus, bunlar gayet yeterli degil mi? Biraz zaman ver, rahatla
bayanukuslu Ruveydaa 25 aylık herşeyi anlıyo herşeyi anlatıyo tekli kelimeler var. İşine gelince cümle kuruyor işine gelmeyince herşeyi hareketlerle anlatıyor. 2.5 yaşa kadar normal dedi doktorumuz. Biz yalnızız. Baba sabah gidiyo akşam geliyo. Çevremde yok gurbetteyim. Sadece benle bu kadar oluyo. Bence normal geliyo bana. Anlamasında anlatmasında sorunumuz yok çünkü
zeynptgb Ruveydaa akranları ile iletişime geçsin oyun grubu vs emin olun yaşıtlarıyla beraber oluncacok hızlı gelişme gösterirler.
Ruveydaa bikahveicelimmi Benim için yeterliydi aslında. Ama doktor için değil sanırım 🤷 Yeterli olmadığını artık ikili kelimelere geçmiş olması gerektiğini söyledi.
Ruveydaa _adrrdnz00 Ben normal karşılıyordum bu durumu zaten. Ama doktor artık ikili kelimelere geçmiş olması gerekir dedi. 🤷 Çocuk gelişim uzmanına yönlendirdi.
_adrrdnz00 Ruveydaa Bize de öyle dediler. Çocuğum 3 yaşına girecek 1 aya kadar yeni kelimeleri çoğaldı ikili kelimeye yeni geçti az Bi şey. Ayrıca ailede geç konuşan varsa genetik olabilir. Eşimin ailesi geç konuşuyor benim oğlumda da öyle oldu
bikahveicelimmi Ruveydaa ben bu doktorlari da anlamiyorum. Cok duyduk sen 4 yasina kadar konusmadin 3bucuk yasinda konustun vs vs. Simdiki cocuklardan neler neler bekleniyor insanin akli sasacak
Ruveydaa bikahveicelimmi Evet doktor konuşmuyor diyor. Ben de çok normal ilerliyor diyordum kendi kendime 🤷
Bambileo14 Benim eşimin yeğenleri var. 4 yaşında konuşmaya başladılar. Babada genetikmiş. Yani her çocuk özel. Belli bi kalıp var ama çok da stres yapmayın. 3 yaş civarı oturur bazı şeyler. Yani uzman değilim ama öyle düşünüyorum. İnşallah sorunsuz olur her şey
Ruveydaa Bambileo14 İnşallah teşekürler. Eşimin yeğenide 4 yaşında konuşmaya başlamış. Ben erken konusmusum ama eşim geç konuşmuş. Belkide genetiktir 🤷