selinsengz 28 aylık kızım, günün belli saatlerinde özellikle uyumadan önce mastürbasyon yapıyor, artık bu beni çok rahatsız etmeye başladı engel olamıyorum.. Başına gelen var mı? Nasıl bir yol izlediniz yardım eder misiniz
63_hulya_63 selinsengz psikoloji okuyan bir arkdsm vardi üniversitede bunun konusunj dahi islemislerdi çocuklarin böyle yapmasi çok normalmiş kendilerini rahatlatiyorlarmis amaca ona bunun yanlış olduğunu söylemeden hep ilgisini başka şeye çekmek gerekiyormjs ki o kendisi unutsun bu eylemi .
Elvan1703 selinsengz 28 ay erkk bebek sürekli yapıuor sürtünüyor yastıga veya koltk kenarına yada halıya
Yusuf0106 Benim oglumda yapıyor 30aylık bazen artık dayanamıyorum sinirleniyorum ama yanlış yapıyoruz o an yaptıgı an ilgisini başka yöne dagıtmak gerekiyor
selinsengz Yusuf0106 Evet ilgisini dağıtıyorum, sonra yine yapıyor ya da ertesi gün birdaha.. Bu döngü ne zaman bitecek merak ediyorum çok yıprandım
Yusuf0106 selinsengz seni çok iyi anlıyorum ama bi kere alışınca sürekli istek geliyor işte unutturmak gerekiyor bende çocuk gelişimi okudum böyle şeyler normal seyler ama çoxuga kızmak filan yanlış şeyler sabırla onu oyalamak sürekli ilgilenmek gerekiyor
Birbebetoannesi selinsengz Bugğn bir arkadaşmla konuşurken komşusu gelmiş onun kızı da 2,5 yaşındaymış . Kız köşeye gidince , annesi hemen anlamış kızın oraya gitmiyoruz biliyorsun burada durman gerekiyor demiş, dr gidicek demişti
Esrataluy selinsengz mutlaka çocuk psikologu ile görüşün yani normal olsa her çocuk yapar bunu mesela oğlum 3 buçuk yaşında biz yaşamadık ama arkadaşımın kızı yapıyordu mesela
selinsengz Esrataluy Daha çok kız çocuklarında oluyormuş, benim kızımda bayadır var evet psikolog ile görüşmeyi düşünüyorum ben de
selinsengz Yusuf0106 Evet öyle maalesef, bizde sürekli dikkatini dağıtmaya çalışıyoruz ama yine de illaki devam ediyor 😏
Nefesin_Annesi0 Benim kızımda 29 aylık nasıl anladınız yaptığını? Ben kızımda rastlamadım hiç ya içime kuşku düştü fark ediliyor mu yapınca
selinsengz Nefesin_Annesi0 Evet, bizde bayadır var 1 yaşından beri.. Elini genital bölgesine koyup baskı uyguluyor, kızarıyor o şekilde anlaşılır bir şey sizde yoktur o yüzden farketmemistirsinizdir
seniyirimmisdafaa selinsengz daha biraz once instagramda bi uzmanin boyle bi postuna denk geldim. 3 yasina dogru sinir uclari cok yoğun olurmuş genital bölgelerinde ve hatta anne babalarnin genital organlarını bile merak ederlermis zaman zaman.. engellememek gerekirmis dikkatini başka yone cekmek gerektigini zamanla geçtiğini söylüyordu
selinsengz seniyirimmisdafaa Acaba hangi uzman merak ettim 🤔 doğrudur, inşallah geçer ya çok yıprandım
Esrataluy selinsengz yani uzun zamandır varsa geç bile kalmışsınız çünkü normal bir durum değil bence
yorumcu00 selinsengz Görümcemin kızı bütün gün yapardı. Çok uzun bir süre yaptı sonra kendiliğinden bıraktı.
Anneko selinsengz Cok çok çok normal onlar yetişkinde ki amacı güderek geliştirmiyormus bu eylemi. Tuvalet eğitimini tamamladı mi ? Birde normal bir çocuk doktoruna götürüp vajinal enfeksiyon yada mantar gibi bir durumun olup olmadığını mutlaaka kontrol ettirin. Oldu ki böyle bir durum yoksa da görmezden gelip farklı bir şeyle ilgisini dağıtın zamanla unutacak biraz sabır ve sakinlik isteyen bir süreç
selinsengz Anneko Evet tuvalet eğitimini tamamladı, bez takmıyoruz arttık sadece gece takiyorum süt içtiği için, bir paikolog ile görüşmüştüm o da ilk olarak çocuk doktoruna yönlendirdi sizin dediğiniz gibi. Bazen aşırıya kaçırıyor o beni üzüp düşündürüyor😔