Elifyor alçı yarası olmadı Amerikan alçıya alıyorlar çok sert ama ince bir malzeme ona sarmadan defalarca pamuğa doluyorlar çocuğun vücudunu. Eğer siz de aşırı terletmez çocuğun alçısını ıslatmaz veya en önemlisi tuvaletini alçıya taşırmazsanız hiçbir şey olmaz. Bizim üç kere alçı çıkımı oldu doktor bu kadar temizini görmediğini söylemiş eşime. Banyo derken göğüsten ayağına kadar alçı olacağı için banyo yok maalesef ben bebeğimi ıslanmasın diye çöp poşetine geçirip saçını öyle yıkıyordum. Alçı çıktıktan sonra bayağı şişip ödem yapıyor vücut o gece ağrısı oluyor çocuğun çünkü çok zayıflayan dolaşıma birden fazlaca kan gitmeye başlıyor. Kucakta tutulunca momorma oluyor bacaklarda o da birkaç aya geçiyor. Bir iki gün alçının tutma kuvvetine alıştığı için vücudunu tutamıyor yıkılıyor ama sonra hemen toparlıyor. Sonrasında demirli ayakkabı takacaksınız bizim kız mama sandalyesine vura vura kırdı kendininkini 2 hafta kaldı 3e tamamlayamadık. Akabinde hemen yürüdü zaten. Fizik tedaviye gerek yok bu arada. Bezlemesi şöyle size bi liste vereyim: kendi bedeninden bir küçük cırtlı bez, kotexin parfümsüz günlük pedleri var fazlaca onlardan (biz rahat 30 kutu bitirmişizdir), makas, flaster bant 10 cmlik olanlardan, kiloluk sargı pamuk, bebek temizle pamuklarından da fazlaca lazım. Belki unuttuğum vardır eklerim sonradan. Pedlerin ucunu kıvırıp kenarları en az iki cm üst üste binecek şekilde çocuğun bacak arasını komple saracaksınız ki taşan olursa içerdeki pamuk değil ped çeksin dışkıyı, kıvırdığınız kenarları alçının içine sokacaksınız geri kalan yapışkanlı alçının üstüne alacaksınız. Sonrasında bezi önü arkasına gelecek şekilde belinden yukarı doğru sokup sıkıştıracaksınız, cırtlı taraflarını da önden yanlardan bantlayacaksınız. Çocuğu tam dik açıyla da tutarsanız asla taşma yapmaz. Emzirmek vs sıkıntı o yüzden biberon kullanmak durumundasınız mama veya süt içiyorsa. Bebek temizleme pamuğuyla da göğsünün etrafını ikişer tane üst üste koyup alçının içine sıkıştırıp geri kalanını flaster bantla alçının dışına sabitleyeceksiniz ki alçı çok ince ve sert olduğu için çocuğu kesmesin. Bu dediklerimi de günlük değiştirmeniz lazım tabii. Benim her bi değişimim yarım saate yakın sürerdi. Anlamadığınız bir şey olursa anlatırım yine. Hatta o zamanlar video çekmediğime çok pişman oldum herkese örnek olurdu.